Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupungin Medialukiossa ja Vuosaaren lukiossa siirrytään etäopiskeluun kahdeksi viikoksi

Jaa

Sekä Medialukiossa että Vuosaaren lukiossa siirrytään etäopiskeluun maanantaina 7. syyskuuta. Molemmissa lukioissa on ollut koronatartunta. Järjestelyllä varmistetaan opintojen sujuminen.

Vuosaaren lukiossa on koronalle altistunut 37 opiskelijaa ja neljä henkilöstöön kuuluvaa. Vuosaaren lukiossa on opiskelijoita yhteensä 525. Medialukiossa koronalle on altistunut 108 opiskelijaa ja neljä henkilöstöön kuuluvaa. Medialukiossa on opiskelijoita 950.

”Arvioimme tilannetta yhdessä rehtoreiden ja toimialan sekä palvelukokonaisuuden johtajien kanssa, ja tulimme siihen tulokseen, että opiskelujen edistämiseksi ja 14.9.2020 alkavien ylioppilaskirjoitusten häiriöttömän läpiviemisen varmistamiseksi on hyvä siirtyä kahdeksi viikoksi etäopiskeluun molemmissa lukioissa”, kertoo lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Molempien lukioiden abiturientit ovat opiskelleet etänä elokuun lopusta asti. ”Tällä järjestelyllä olemme halunneet varmistaa, että syksyn ylioppilaskirjoitukset voidaan järjestää turvallisesti ja sujuvasti”, Korhonen toteaa.

Lukiot toimittavat opiskelijoille ja huoltajille etäopiskeluun liittyvät ohjeet Wilman kautta.

Lisätiedot

Harri Korhonen, lukiokoulutuksen päällikkö, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala,
p. 040 506 2408

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Oppilaat mukana liikuntaan innostavien koulun pihojen suunnittelussa - kymmenen pihaa jo uudistettu15.9.2020 15:22:25 EESTTiedote

Ruoholahden ala-asteen koulun piha on välitunnilla täynnä toimintaa ja tohinaa, onnistumisia ja pehmeitä pyllähdyksiä, iloisia huudahduksia ja naurua – yhdessäoloa, ulkoilua ja liikuntaa parhaimmillaan. Koulun piha kunnostettiin osana kaupungin liikkumisohjelmaa, ja avajaisia vietettiin 8. syyskuuta. Oppilaat olivat mukana ideoimassa liikkumiseen innostavaa pihaa.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 15.9.202011.9.2020 11:14:54 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 15. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa talousarvioehdotus 2021 ja taloussuunnitelmaehdotus 2021-2023 sekä useita tilahankkeita. Talousarvioehdotus 2021 ja taloussuunnitelmaehdotus 2021-2023 Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään vuoden 2021 talousarvioehdotus ja vuosien 2021-2023 taloussuunnitelmaehdotus kaupunginhallitukselle esitettäväksi. Talousarvioehdotuksen laatimisen perustana ovat olleet kaupunginhallituksen antamat laatimisohjeet. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan talousarvioehdotuksen keskeiset strategiset painotukset ovat: - Jokaiselle hyvä oppiminen - Hyvinvoinnin vahvistaminen - Kestävä kasvatus - Vastuullinen taloudenpito - Osallisuus ja yhteisöllisyys Talousarvioehdotukseen sisältyy kaksi sitovaa tavoitetta: - Mahdollistamme jokaiselle oppijalle yksilöllisesti sopivia tapoja oppia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme