Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupungin omistamien Metropolia-kiinteistöjen kauppa valmistui

Jaa

Helsingin kaupunki ja Kojamo-konserni ovat viimeistelleet kiinteistökaupan, joka koskee kaupungin omistamia, Metropolia Ammattikorkeakoulun käytössä olevia kiinteistöjä. Metropolia keskittää toimintansa neljälle kampukselle, minkä vuoksi kaupan kohteena olevat kiinteistöt ovat jäämässä tyhjilleen. Myyntitulot on tarkoitus käyttää Myllypuron kampukseen, jota kaupunki rakentaa parhaillaan ammattikorkeakoulun käyttöön.

Metropolian päärakennus kesällä 2015. Kuva Helsingin kaupunki / Sami Heikinheimo
Metropolian päärakennus kesällä 2015. Kuva Helsingin kaupunki / Sami Heikinheimo

Kiinteistöjen kauppahinta on 80,9 miljoonaa euroa. Kaupungin saama kauppahinta voi kasvaa suuremmaksikin, sillä lopullinen hinta riippuu rakennusten tulevasta käytöstä ja mahdollisesta lisärakentamisesta.

Kiinteistöt pysyvät Metropolian käytössä, ja Metropolian ja rakennusten muiden vuokralaisten nykyiset vuokrasopimukset siirretään sellaisinaan ostajalle. Myllypuron uusi kampus valmistuu vaiheittain vuosina 2018–2019.

Myydyistä kiinteistöistä tunnetuin lienee Hietalahdentorin laidalla sijaitseva Metropolian päärakennus, jonka ensimmäinen osa on valmistunut 1877 Polyteknillisen koulun käyttöön.

Kauppaan kuuluu myös Albertin-, Kalevan- ja Eerikinkadun varrella sijaitseva, vuosina 1860–1932 valmistunut rakennuskokonaisuus. Muut kiinteistöt ovat Metropolian Agricolankadun, Onnentien, Tukholmankadun ja Sofianlehdonkadun toimipisteet, jotka ovat valmistuneet 1930–1960.

Ammattikorkeakoulun rakennusten myyntimahdollisuuksia on selvitetty siitä lähtien, kun Metropolian tilastrategiassa vuonna 2012 päätettiin, että se siirtää toimintansa kahdestakymmenestä toimipisteestä neljälle kampukselle vuoteen 2019 mennessä. Kaupunginvaltuusto päätti nyt toteutuneesta kiinteistökaupasta kokouksessaan 11.5.2016.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arto Hiltunen
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
kiinteistöjen kehittäminen
puh. 0400 413 508
etunimi.sukunimi@hel.fi

Jaakko Stauffer
tekninen johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
rakennukset ja yleiset alueet
Puh. 050 505 3278
jaakko.stauffer@hel.fi

Kojamo Oyj
Jani Nieminen
toimitusjohtaja
Puh. 020 508 3201,
jani.nieminen@kojamo.fi

Kuvat

Metropolian päärakennus kesällä 2015. Kuva Helsingin kaupunki / Sami Heikinheimo
Metropolian päärakennus kesällä 2015. Kuva Helsingin kaupunki / Sami Heikinheimo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 9.10.20189.10.2018 19:47Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-09_Kylk_27_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme