Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungin sisäinen tarkastus Staran asfalttiurakoista valmistunut

Jaa

Helsingin kaupungin sisäinen tarkastus selvitti syksyllä 2017 yhteistyössä kaupunginkanslian oikeuspalveluiden kanssa Staran suorittamia asfalttiurakoiden kilpailutuksia ja niihin perustuvia hankintoja. Selvitys käynnistyi Staran pyynnöstä neljän asfalttiurakoitsijan antamien palautteiden perusteella.

Sisäisen tarkastuksen tarkastusraportti valmistui 10.1.2018 ja sen tuloksista on informoitu kaupungin johtoa.

Tarkastusraportti pitää sisällään kehittämis- ja toimenpidesuosituksia koskien asfalttihankintoja. Lisäksi tarkastusraportissa kehotetaan, että jatkossa valvontaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tavoitteena on saada asfalttiurakoiden kilpailutus vastaamaan parasta mahdollista menettelyä, siten että todellisuudessa kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous voittaisi tarjouskilpailun.

Vastauksissaan tarkastusraportin suosituksiin Staran johto on laatinut toimenpidesuunnitelmat suositusten toteuttamiseksi. Starassa on nyt aloitettu asfalttiurakoihin liittyvien toimintatapojen selvittäminen. Kilpailutusasiakirjojen kehittäminen on käynnistetty yhdessä kaupunkiympäristön toimialan kanssa.

Osassa kaupungin asfalttiurakoitsijoilta saadussa palautteissa annettiin aihetta epäillä myös urakoissa tapahtuvia väärinkäytöksiä. Väärinkäytösepäilyjen osalta tarkastuksen seurauksena ei saatu näyttöä mahdollisista rikoksista, vaikka väärinkäytösepäilyjä selvitettiin tarkastuksen yhteydessä vielä erityisesti.

Tarkastuksen aikana kuultiin henkilökohtaisesti kaupunkiin yhteyttä ottaneita urakoitsijoita. Lisäksi haastateltiin useita henkilöitä Starasta ja kaupunkiympäristön toimialalta. Tarkastuksessa on käyty läpi laajasti asfalttiurakoiden hankintaan ja kilpailutukseen liittyvää asiakirja-aineistoa ja selvitetty yksityiskohtaisesti asfalttiurakoiden hankintaprosessia ja siihen sisältyvää riskienhallintaa ja valvontaa.

Sisäinen tarkastus selvittää vielä mahdollista asfalttiurakoiden tarkastuksen jatkamista työkohteiden mittauksilla.

Yhteyshenkilöt

Sisäisen tarkastuksen päällikkö Sari Kyllönen, Helsingin kaupunginkanslia,
puh. 050 341 9258, s-posti: sari.kyllonen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme