Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungin sisäinen tarkastus Staran asfalttiurakoista valmistunut

Jaa

Helsingin kaupungin sisäinen tarkastus selvitti syksyllä 2017 yhteistyössä kaupunginkanslian oikeuspalveluiden kanssa Staran suorittamia asfalttiurakoiden kilpailutuksia ja niihin perustuvia hankintoja. Selvitys käynnistyi Staran pyynnöstä neljän asfalttiurakoitsijan antamien palautteiden perusteella.

Sisäisen tarkastuksen tarkastusraportti valmistui 10.1.2018 ja sen tuloksista on informoitu kaupungin johtoa.

Tarkastusraportti pitää sisällään kehittämis- ja toimenpidesuosituksia koskien asfalttihankintoja. Lisäksi tarkastusraportissa kehotetaan, että jatkossa valvontaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tavoitteena on saada asfalttiurakoiden kilpailutus vastaamaan parasta mahdollista menettelyä, siten että todellisuudessa kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous voittaisi tarjouskilpailun.

Vastauksissaan tarkastusraportin suosituksiin Staran johto on laatinut toimenpidesuunnitelmat suositusten toteuttamiseksi. Starassa on nyt aloitettu asfalttiurakoihin liittyvien toimintatapojen selvittäminen. Kilpailutusasiakirjojen kehittäminen on käynnistetty yhdessä kaupunkiympäristön toimialan kanssa.

Osassa kaupungin asfalttiurakoitsijoilta saadussa palautteissa annettiin aihetta epäillä myös urakoissa tapahtuvia väärinkäytöksiä. Väärinkäytösepäilyjen osalta tarkastuksen seurauksena ei saatu näyttöä mahdollisista rikoksista, vaikka väärinkäytösepäilyjä selvitettiin tarkastuksen yhteydessä vielä erityisesti.

Tarkastuksen aikana kuultiin henkilökohtaisesti kaupunkiin yhteyttä ottaneita urakoitsijoita. Lisäksi haastateltiin useita henkilöitä Starasta ja kaupunkiympäristön toimialalta. Tarkastuksessa on käyty läpi laajasti asfalttiurakoiden hankintaan ja kilpailutukseen liittyvää asiakirja-aineistoa ja selvitetty yksityiskohtaisesti asfalttiurakoiden hankintaprosessia ja siihen sisältyvää riskienhallintaa ja valvontaa.

Sisäinen tarkastus selvittää vielä mahdollista asfalttiurakoiden tarkastuksen jatkamista työkohteiden mittauksilla.

Yhteyshenkilöt

Sisäisen tarkastuksen päällikkö Sari Kyllönen, Helsingin kaupunginkanslia,
puh. 050 341 9258, s-posti: sari.kyllonen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu käynnistyy12.10.2018 13:36Tiedote

Tänään starttaavassa Tukkutorin ja Teurastamon kaikille avoimessa innovaatiokilpailussa haetaan palveluiden ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja jo pidemmälle kehitettyjä ratkaisuja. Parhaille ehdotuksille myönnetään 1 000 - 50 000 euroa uusien palvelu- ja tuoteinnovaatioiden pilotointiin talven ja kevään 2019 aikana. Lisäksi innovatiivisimpien ideoiden jatkokehitystä edistetään hankkimalla tutkimusta ja lisäselvityksiä sekä järjestämällä mentorointia muun muassa kansainvälistymiseen.

5G-ilmanlaatutiedon tuottamiseen 4,6 miljoonan euron EU-rahoitus Helsingille ja Helsingin yliopistolle11.10.2018 14:09Tiedote

Helsingin kaupungin vetämä ilmanlaadun mittaamiseen ja parantamiseen liittyvä HOPE-hanke valittiin rahoitettavaksi EU:n Urban Innovative Actions (UIA) -ohjelmasta. Avointa testialustaa, kattavaa sensoridataa, verkkoteknologiaa ja suomalaista huippuosaamista hyödyntämällä hankkeessa luodaan edellytyksiä uusille palveluille ja uudelle liiketoiminnalle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,7 miljoonaa euroa, josta EU-tuki kattaa 4,6 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme