Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitukselta lausunto suomalaisesta demokratiapolitiikasta 2020-luvulla

Jaa

Kaupunginhallitus päätti antaa kokouksessaan 19.9. lausunnon oikeusministeriölle luonnoksesta valtioneuvoston periaatepäätökseksi suomalaisesta demokratiapolitiikasta 2020-luvulla. Kaupunginhallitus päätti myös, että Helsinki jatkaa Nordic Safe Cities -verkoston jäsenenä.

Kaupunginhallitus antoi lausunnon oikeusministeriölle luonnoksesta valtioneuvoston periaatepäätökseksi suomalaisesta demokratiapolitiikasta 2020-luvulla. Periaatepäätöksessä linjataan Suomen demokratiapolitiikan yhteinen päämäärä ja seitsemän keskeistä tavoitetta, joita hallitus ja ministeriöt yhdessä sitoutuvat edistämään. Yhteisellä demokratiapolitiikalla pyritään edistämään sitä, että ihmisten poliittiset ja kansalaisoikeudet toteutuvat Suomessa yhdenvertaisesti, eikä ketään jätetä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Kaupunginhallituksen lausunnossa todetaan, että periaatepäätöksen keskeiset linjaukset ovat relevantteja ja hyvin perusteltuja, ja että niihin sisältyvät toimenpide-ehdotukset ovat kannatettavia. Demokratialla on tärkeä rooli turvallisuuden ja yhteiskunnallisen luottamuksen ylläpitäjänä. On kannatettavaa, että periaatelinjauksissa ja toimenpiteissä katsotaan riittävän pitkälle tulevaan ja sitoudutaan pitkäjänteiseen vaalikaudet ylittävään kehittämistyöhön.

Helsinki jatkaa Nordic Safe Cities -verkoston jäsenenä

Kaupunginhallitus päätti jatkaa Helsingin jäsenyyttä Nordic Safe Cities -verkostossa, jonka jäsenenä kaupunki on ollut vuodesta 2016 alkaen. Verkosto saattaa yhteen pohjoismaisia kaupunkeja vahvistamaan yhteistyötä ja tiedonvaihtoa turvallisuusosaamisen sekä yhteiskunnallisen resilienssin kasvattamiseksi. Temaattisesti verkosto keskittyy polarisaation, vihapuheen, ääriajattelun ja väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan. Jäsenistö muodostuu pohjoismaisista pääkaupungeista sekä muista Helsingille oleellisista verrokkikaupungeista.

Kyseessä on Helsingin turvallisuustyön kannalta merkittävin kaupunkien välinen verkosto, joka tarjoaa Helsingille tärkeää vertaisoppia, räätälöityä asiantuntija-apua, hyödyllisiä kontakteja ja näkyvyyttä korkean profiilin tapahtumissa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto käsitteli talousarviota ja palvelustrategiaa19.9.2022 08:44:46 EEST | Tiedote

Jaosto kokoontui 19.9. ja päätti esittää kaupunginhallitukselle sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan talousarvioehdotuksen 2023 sekä taloussuunnitelmaehdotuksen 2023−2025 hyväksymistä. Jaosto esitti kaupunginhallitukselle myös sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategialuonnoksen vuosille 2023−2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme