Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 26. helmikuuta 2018.

Elinkeinojaosto päätti varata Jätkäsaaren Ahdinaltaan pohjukasta alueet kelluvan uimalan ja liikuntakeskuksen suunnittelua varten. Kelluvaan uimalaan kaavaillaan muun muassa vesipuistoa, saunaa, pallopelialuetta ja esiintymislavaa. Uudisrakennukseen sijoittuvaan liikuntakeskukseen puolestaan toteutettaisiin erilaisia urheilutiloja, kuten surffaussimulaattori ja rantalentopallon pelaamiseen soveltuva sisähiekkaranta.

Kelluvan uimalan suunnitteluvaraus myönnettiin Bluet Oy Ltd:lle, joka on ollut mukana toteuttamassa Katajanokan Allas Sea Pool -merikylpylää. Liikuntakeskuksen suunnitteluvaraus myönnettiin Surf Beach Helsinki Oy:lle. Varaajien on esitettävä toteuttamiskelpoinen suunnitelma viimeistään vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lisäksi elinkeinojaosto päätti jatkaa tontinvarausta Pitäjänmäessä Peab Invest Oy:lle toimistotalohankkeen suunnittelua varten.

Kokouksessa elinkeinojaosto asetti toistaiseksi Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyöneuvottelukunnan. Neuvottelukunnan tehtävänä on kehittää ja koordinoida kaupungin ja yliopiston välistä yhteistyötä. Vuonna 1987 ensimmäistä kertaa asetettu neuvottelukunta on viime vuosina käsitellyt erityisesti yrittäjyystoimintaan, monikulttuurisuuteen, vetovoimaan, tutkimus- ja kehittämisyhteistyöhön sekä kampusten kehittämiseen liittyviä asioita.

Elinkeinojaosto päätti olla myöntämättä kaupungin innovaatiorahastosta rahoitusta kahdelle hankkeelle ja siirsi vuonna 2017 käyttämättä jäänyttä määrärahaa yhteensä enintään 135 900 euroa käytettäväksi vuonna 2018 Digitalents Helsinki -hankkeessa, Varaamo -hankkeessa ja Jätkäsaari Smart Mobility Lab -hankkeessa.

Kokouksen päätteeksi elinkeinojaosto kuuli tilannekatsaukset Forum Virium Helsinki Oy:n, Helsingin Markkinointi Oy:n ja Helsinki Business Hub Ltd Oy:n toiminnasta. 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 19. maaliskuuta 2018.


Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu käynnistyy12.10.2018 13:36Tiedote

Tänään starttaavassa Tukkutorin ja Teurastamon kaikille avoimessa innovaatiokilpailussa haetaan palveluiden ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja jo pidemmälle kehitettyjä ratkaisuja. Parhaille ehdotuksille myönnetään 1 000 - 50 000 euroa uusien palvelu- ja tuoteinnovaatioiden pilotointiin talven ja kevään 2019 aikana. Lisäksi innovatiivisimpien ideoiden jatkokehitystä edistetään hankkimalla tutkimusta ja lisäselvityksiä sekä järjestämällä mentorointia muun muassa kansainvälistymiseen.

5G-ilmanlaatutiedon tuottamiseen 4,6 miljoonan euron EU-rahoitus Helsingille ja Helsingin yliopistolle11.10.2018 14:09Tiedote

Helsingin kaupungin vetämä ilmanlaadun mittaamiseen ja parantamiseen liittyvä HOPE-hanke valittiin rahoitettavaksi EU:n Urban Innovative Actions (UIA) -ohjelmasta. Avointa testialustaa, kattavaa sensoridataa, verkkoteknologiaa ja suomalaista huippuosaamista hyödyntämällä hankkeessa luodaan edellytyksiä uusille palveluille ja uudelle liiketoiminnalle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,7 miljoonaa euroa, josta EU-tuki kattaa 4,6 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme