Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 11. kesäkuuta 2018. Kokouksessa käsiteltiin Helsingin matkailun tiekarttaa ja kaupungin merellisen strategiatyön etenemistä sekä päätettiin Katajanokkaa ja Pasilaa koskevista suunnitteluvarauksista.

Elinkeinojaosto perehtyi kaupunginkanslian elinkeino-osaston laatimaan Helsingin matkailun tiekarttaan vuosille 2018–2021. Tiekartta linjaa matkailun kehittämiseen liittyviä asioita ja täydentää osaltaan Helsingin kansainvälisen elinkeinomarkkinoinnin tiekarttaa. Tavoitteena on muun muassa vahvistaa matkailun kestävää kasvua, kehittää digitaalisia matkailupalveluita sekä edistää yksilöllisten ja korkealaatuisten matkailupalvelujen tarjontaa.

Elinkeinojaosto kehotti huomioimaan matkailun tiekartassa ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyvät seikat vielä nykyistä vahvemmin.

Matkailun tiekartta pohjautuu elinkeino-osaston syksyllä 2017 toteuttamaan selvitykseen ”Helsingin matkailu ja tapahtumat – Visio ja tiekartta”, joka toteutettiin yhteistyössä matkailuelinkeinon, Helsinki Marketingin ja muiden sidosryhmien kanssa.

Helsingin merellinen strategia ja toimenpideohjelma hahmottumassa

Elinkeinojaosto kuuli tilannekatsauksen Helsingin merellisen strategian ja siihen liittyvän toimenpideohjelman laatimisesta. Konkreettiset toimenpiteet, organisoinnin ja resurssitarpeet sisältävä toimenpideohjelma valmistuu alkusyksystä 2018. Merellinen strategia on tarkoitus tuoda kaupunginhallituksen käsiteltäväksi syksyllä 2018.

Toimenpideohjelman ehdotukset perustuvat helmi–huhtikuussa 2018 toteutettuun taustakartoitukseen, jossa kerättiin kaupungin käynnissä ja suunnitteilla olevia merellisyyteen liittyviä hankkeita. Kartoitukseen liittyneen kyselyn kautta saatiin lisäksi asukkailta noin 500 ideaa ja toivetta merellisen Helsingin kehittämiseksi. Toimenpideohjelman tämänhetkiset sisällölliset valinnat ja painotukset on tehty kaupungin ja keskeisten sidosryhmien muodostamassa ohjausryhmässä.

Merellisen strategiatyön tavoitteena on muun muassa edistää Helsingin asemaa maailman parhaiten toimivana merikaupunkina, lisätä Helsingin merellisessä ympäristössä järjestettäviä kansainvälisen luokan tapahtumia sekä parantaa ranta- ja saarikohteiden saavutettavuutta ja avoimuutta.

Suunnitteluvarauksia Katajanokalla ja Pasilassa

Elinkeinojaosto päätti jatkaa tontin ja maanalaisen tilan suunnitteluvarausta YIT-Rakennus Oy:lle Katajanokalla vuoden 2019 loppuun asti. Lisäksi jaosto päätti varata Pasilan Ilmalantorilta alueen Sponda Oyj:lle maanalaisen pysäköintilaitoksen suunnittelua varten.

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 27. elokuuta 2018.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme