Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 8. lokakuuta 2018.

Elinkeinojaosto päätti varata Pitäjänmäeltä tontin Ramboll CM Oy:lle Odyssey Hotel Groupin hotellihankkeen suunnittelua varten. Hotellin on tarkoitus palvella erityisesti Pitäjänmäen yritysalueella vierailevia liikematkustajia. Odyssey Hotel Group on saksalais-hollantilainen operaattori, jonka hotelleista suurin osa toimii Marriot-nimen alla. Myös varaushakemuksen kohteena oleva hotelli on alustavasti tarkoitus toteuttaa tämän nimisenä.

Elinkeinojaosto kuuli tilannekatsauksen AV- ja elokuva-alaan sekä siihen liittyviin kehittämistarpeisiin. AV- ja elokuva-alan merkitys luovana alana on kasvussa pääkaupunkiseudulla ja alalla on vaikutusta myös Helsingin kansainväliseen tunnettuuteen ja matkailijamäärien kasvuun alueella. Business Finlandin tuotantokannustimen myötä suurten budjettien kotimaisten ja ulkomaisten tuotantojen yhteydenotot ja kuvauspaikkakyselyt ovat lisääntyneet Helsingissä merkittävästi. Toimialan kasvun hyödyt heijastuvat tulevaisuudessa myös liitännäisaloille, kuten kuvankäsittely-, 3D- ja muille tietokoneavusteisille visuaalisille aloille, pelialalle sekä virtuaali- ja täydennetyn todellisuuden aloille.

Kaupunki tukee osaltaan eri tavoin AV- ja elokuva-alan tuotantojen toimintaedellytyksiä ja ammattilaisverkostoja. Kaupunginkanslian elinkeino-osasto tulee laatimaan yhteistyössä kaupungin toimialojen ja muiden kumppaneiden kanssa kaupunkitasoisen toimenpidesuunnitelman suurten kotimaisten ja kansainvälisten tuotantojen houkuttelemiseksi Helsinkiin.

Lisäksi elinkeinojaosto kuuli tilannekatsauksen osaavan kansainvälisen työvoiman houkutteluun ja asettautumiseen liittyvistä merkittävimmistä toimenpiteistä. Kansainvälisten osaajien maahanmuuttoa lisäämällä edistetään Helsingin ja helsinkiläisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä, monipuolistetaan alueen elinkeino- ja innovaatiopohjaa sekä lisätään kaupungin vetovoimaa sosiaalisen ja kulttuurisen pääoman karttumisen kautta. 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 29. lokakuuta 2018.


Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Työttömyysaste pieneni kaikilla Helsingin asuinalueilla19.6.2019 11:33:00 EESTTiedote

Helsingin työttömyysaste oli vuoden 2018 lopussa 9,2 prosenttia. Työttömyysaste pieneni vuoden takaisesta reilulla prosenttiyksiköllä. Työttömyysaste laski kaikissa Helsingin suurpiireissä. Eniten pudotusta oli korkeimman työttömyysasteen alueella Itäisessä suurpiirissä. Vähiten työttömyysaste laski Eteläisessä suurpiirissä. Työttömyysasteet vaihtelevat Helsingin isoissa suurpiireissä Eteläisen 5,8 prosentin ja Itäisen 13,4 prosentin välillä.

Helsingin kaupungin kestävän kehityksen raportti YK:lle on valmistunut18.6.2019 09:30:00 EESTTiedote

Helsinki haluaa olla globaalin vastuun paikallisen toteuttamisen edelläkävijä ja päätti syyskuussa 2018 sitoutua vapaaehtoiseen kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanoraportointiin YK:lle, New Yorkin jälkeen toisena kaupunkina maailmassa ja ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina. YK:lle heinäkuussa luovutettava raportti Agendasta teoiksi – YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutuminen Helsingissä 2019 on valmistunut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme