Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 8. lokakuuta 2018.

Elinkeinojaosto päätti varata Pitäjänmäeltä tontin Ramboll CM Oy:lle Odyssey Hotel Groupin hotellihankkeen suunnittelua varten. Hotellin on tarkoitus palvella erityisesti Pitäjänmäen yritysalueella vierailevia liikematkustajia. Odyssey Hotel Group on saksalais-hollantilainen operaattori, jonka hotelleista suurin osa toimii Marriot-nimen alla. Myös varaushakemuksen kohteena oleva hotelli on alustavasti tarkoitus toteuttaa tämän nimisenä.

Elinkeinojaosto kuuli tilannekatsauksen AV- ja elokuva-alaan sekä siihen liittyviin kehittämistarpeisiin. AV- ja elokuva-alan merkitys luovana alana on kasvussa pääkaupunkiseudulla ja alalla on vaikutusta myös Helsingin kansainväliseen tunnettuuteen ja matkailijamäärien kasvuun alueella. Business Finlandin tuotantokannustimen myötä suurten budjettien kotimaisten ja ulkomaisten tuotantojen yhteydenotot ja kuvauspaikkakyselyt ovat lisääntyneet Helsingissä merkittävästi. Toimialan kasvun hyödyt heijastuvat tulevaisuudessa myös liitännäisaloille, kuten kuvankäsittely-, 3D- ja muille tietokoneavusteisille visuaalisille aloille, pelialalle sekä virtuaali- ja täydennetyn todellisuuden aloille.

Kaupunki tukee osaltaan eri tavoin AV- ja elokuva-alan tuotantojen toimintaedellytyksiä ja ammattilaisverkostoja. Kaupunginkanslian elinkeino-osasto tulee laatimaan yhteistyössä kaupungin toimialojen ja muiden kumppaneiden kanssa kaupunkitasoisen toimenpidesuunnitelman suurten kotimaisten ja kansainvälisten tuotantojen houkuttelemiseksi Helsinkiin.

Lisäksi elinkeinojaosto kuuli tilannekatsauksen osaavan kansainvälisen työvoiman houkutteluun ja asettautumiseen liittyvistä merkittävimmistä toimenpiteistä. Kansainvälisten osaajien maahanmuuttoa lisäämällä edistetään Helsingin ja helsinkiläisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä, monipuolistetaan alueen elinkeino- ja innovaatiopohjaa sekä lisätään kaupungin vetovoimaa sosiaalisen ja kulttuurisen pääoman karttumisen kautta. 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 29. lokakuuta 2018.


Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme