Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 19. marraskuuta 2018.

Elinkeinojaosto päätti varata YIT Talo Oy:lle ja Kevalle Marian entiseltä sairaala-alueelta alueen kasvuyrityskampuksen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Kaupungin tavoitteena on, että alueesta rakentuu Pohjois-Euroopan suurin, kansainvälisesti merkittävä kasvuyrityskampus.

Varattava alue sijoittuu entisen sairaala-alueen eteläosaan, startup-keskittymä Maria 01:n viereen. Alueen pinta-ala on noin 13 000 neliömetriä. Varausaluetta tarkennetaan tarvittaessa myöhemmin. 

Elinkeinojaosto päätti lisäksi varata Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt Oy:lle Jätkäsaaresta tontin englanninkielisen päiväkodin suunnittelua varten.

Elinkeinojaosto kuuli tilannekatsaukset Kaupunkiakatemia-yhteistyöstä ja jatkokauden 2019–2023 valmistelusta sekä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen periaatteista ja yritysyhteistyöstä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla.

Elinkeinojaoston kevätkauden 2019 kokoukset

Elinkeinojaosto kokoontuu kevätkaudella 2019 seuraavina päivinä: 28. tammikuuta, 11. maaliskuuta, 8. huhtikuuta, 29. huhtikuuta, 27. toukokuuta ja 10. kesäkuuta. 


Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 10. joulukuuta 2018.


Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Työttömyysaste pieneni kaikilla Helsingin asuinalueilla19.6.2019 11:33:00 EESTTiedote

Helsingin työttömyysaste oli vuoden 2018 lopussa 9,2 prosenttia. Työttömyysaste pieneni vuoden takaisesta reilulla prosenttiyksiköllä. Työttömyysaste laski kaikissa Helsingin suurpiireissä. Eniten pudotusta oli korkeimman työttömyysasteen alueella Itäisessä suurpiirissä. Vähiten työttömyysaste laski Eteläisessä suurpiirissä. Työttömyysasteet vaihtelevat Helsingin isoissa suurpiireissä Eteläisen 5,8 prosentin ja Itäisen 13,4 prosentin välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme