Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 24. kesäkuuta 2019.

Elinkeinojaosto päätti varata WasaGroup Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun alueen Vartiokylästä, Roihupellon teollisuusalueen pohjoisosasta, urheiluun painottuvan vapaa-ajankeskushankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Lisäksi elinkeinojaosto päätti varata Kiinteistö Oy Helsingin Talismanille ja Kiinteistö Oy Helsingin Lillylle tontin Ruskeasuolta toimistorakennuksen suunnittelua varten sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle perustettavan yhtiön lukuun Katajanokalta alueen toimitilahankkeen kehittämistä ja kumppanuuskaavoitusta varten.

Elinkeinojaosto merkitsi tiedoksi elokuva- ja AV-alan kehittämis- ja toimenpidesuunnitelman. Suunnitelma sisältää kahdeksan kehittämistoimenpidettä, joilla edistetään Helsingin erottautumista kiinnostavana ja toimivana kuvauspaikkakaupunkina, tuetaan kaupungin kansainvälistä markkinointia ja kehitetään alaan liittyvää ammattilaistapahtumayhteistyötä. Elinkeinojaosto suositti esitettyjen toimenpiteiden toimeenpanoa.

Lisäksi elinkeinojaosto merkitsi tiedoksi Viikin innovaatiokeskittymäprofiilin selvityksen ja siihen liittyvät kehittämissuunnitelmat sekä suositti kampuksen kehittämistä kestävän biotalouden osaamis- ja innovaatiokeskittymänä. Toimenpiteillä voidaan vauhdittaa kestävien ja ilmastomyönteisten tuote- ja palveluinnovaatioiden syntyä ja kaupallistamista. Kampusta on tarkoitus kehittää Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston, Senaatti-kiinteistöjen ja Viikin virastojen ja tutkimuslaitosten yhteistyönä. 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaosto kokoontuu seuraavan kerran kesätauon jälkeen maanantaina 16. syyskuuta 2019.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintäosasto
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden elokuisen kaupunkifestivaali Pointin ohjelma on julkistettu17.7.2019 13:12:27 EESTTiedote

Pointti – Utelias kansalaisfestivaali 1.–3.8.2019: Uusi, yhteisöllinen kaupunkifestivaali Pointti kutsuu Helsingissä elokuun alussa yleisöä osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pointti tarjoaa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta Kansalaistorilla, Makasiinipuistossa ja Oodissa elämyksiä, seikkailuja ja tietoa. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme