Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 24. kesäkuuta 2019.

Elinkeinojaosto päätti varata WasaGroup Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun alueen Vartiokylästä, Roihupellon teollisuusalueen pohjoisosasta, urheiluun painottuvan vapaa-ajankeskushankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Lisäksi elinkeinojaosto päätti varata Kiinteistö Oy Helsingin Talismanille ja Kiinteistö Oy Helsingin Lillylle tontin Ruskeasuolta toimistorakennuksen suunnittelua varten sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle perustettavan yhtiön lukuun Katajanokalta alueen toimitilahankkeen kehittämistä ja kumppanuuskaavoitusta varten.

Elinkeinojaosto merkitsi tiedoksi elokuva- ja AV-alan kehittämis- ja toimenpidesuunnitelman. Suunnitelma sisältää kahdeksan kehittämistoimenpidettä, joilla edistetään Helsingin erottautumista kiinnostavana ja toimivana kuvauspaikkakaupunkina, tuetaan kaupungin kansainvälistä markkinointia ja kehitetään alaan liittyvää ammattilaistapahtumayhteistyötä. Elinkeinojaosto suositti esitettyjen toimenpiteiden toimeenpanoa.

Lisäksi elinkeinojaosto merkitsi tiedoksi Viikin innovaatiokeskittymäprofiilin selvityksen ja siihen liittyvät kehittämissuunnitelmat sekä suositti kampuksen kehittämistä kestävän biotalouden osaamis- ja innovaatiokeskittymänä. Toimenpiteillä voidaan vauhdittaa kestävien ja ilmastomyönteisten tuote- ja palveluinnovaatioiden syntyä ja kaupallistamista. Kampusta on tarkoitus kehittää Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston, Senaatti-kiinteistöjen ja Viikin virastojen ja tutkimuslaitosten yhteistyönä. 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaosto kokoontuu seuraavan kerran kesätauon jälkeen maanantaina 16. syyskuuta 2019.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintäosasto
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä11.10.2019 09:39:13 EESTTiedote

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme