Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen kokouspäätökset 20.8.2018

Jaa

Helsingissä helpotetaan julkisten alueiden ja tyhjien tilojen tilapäistä käyttöä asukkaiden kulttuuri- ja kansalaistoimintaan.Kaupunginhallitus päätti kaupungin omistamien tilojen asukaskäytön periaatteista.

Maksuttoman ja maksullisen käytön yhteiset periaatteet vahvistavat asukkaiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia kaupungin tilojen käytössä. Sähköinen varaamo.fi -palvelu helpottaa sopivien ja vapaiden tilojen löytämistä.

Kaupungin toimialoilla on periaatteessa mahdollisuuksia tarjota tilojaan asukaskäyttöön sellaisina aikoina, jolloin tilat eivät ole varsinaisessa käytössään. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on yli 700 toimipistettä, joiden pinta-ala on yhteensä yli miljoona neliömetriä. Lähtökohtana on saada kaikki soveltuvat tilat varausjärjestelmään ja tehokkaampaan asukaskäyttöön. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimialalla tiloja on yhteensä noin 107 000 m². Niistä arviolta yli 85 prosenttia on yleisökäytössä. Lisäksi toimialalla on liikunnan tiloja yhteensä noin 180 000 m² ja niiden tarjoaminen asukkaille ja urheiluseuroille on osa kaupungin tarjoamaa liikuntapalvelukokonaisuutta. 

Sosiaali- ja terveystoimialan asukaskäyttöön soveltuvat tilat ovat kymmenen asukastaloa sekä kaksi päivätoimipaikkaa. Kaupunkiympäristön toimialalla asukaskäyttöön soveltuvia tiloja on vain muutamia.

Kokouksessaan 20.8.2018 kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginvaltuustolle käsiteltäväksi Jakomäen sydämen asemakavan muuttamisen ja Jakomäen sydän -palvelurakennuksen hankesuunnitelman. Raitiotievarikkojen kehittämissuunnitelma päätettiin jättää pöydälle. 

Kaikki Helsingin kaupunginhallituksen kokouspäätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme