Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli HUS:n ja HSL:n ajankohtaiskatsaukset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli 10.5. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) sekä Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän (HSL) ajankohtaiskatsaukset.

HUS-kuntayhtymän yhteisöraportin 3/2020 mukaan HUS:n tarjoamien palvelujen kysyntä poikkeuksellisesti laski vuonna 2020 koronapandemian takia. Ennalta suunniteltua kiireetöntä hoitoa koskevien lähetteiden vertailukelpoinen määrä (315 281) väheni 7,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

HUS:n jäsenkuntien asukkaista yhteensä hieman yli 570 00 käytti erikoissairaanhoidon palveluja vuonna 2020. Määrä kasvoi 27 000 henkilöllä edellisestä vuodesta. Huomattava osa kasvusta johtui erikoissairaanhoidon käynteinä tehdyistä koronanäytteenotoista maalis-syyskuun aikana.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat asettivat HUS-kuntayhtymälle tavoitteeksi vuodelle 2020 muun muassa koronapandemian johdosta tarvittavien palautumissuunnitelmien laatimisen ja mahdollisimman tehokkaan täytäntöönpanon yhdessä pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa.

Koronapandemia romahdutti HSL:n lipputulot

HSL:n ajankohtaiskatsauksen mukaan koronapandemia romahdutti joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot. HSL keräsi vuonna 2020 lipputuloja 243 miljoonaa euroa, mikä oli 148 miljoonaa euroa alle talousarvion. Lipputuloja kertyi noin 140 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2019.

Matkustajamäärät vähenivät 36,5 prosenttia vuodesta 2019. HSL oli perustanut vuoden 2020 lipunmyyntiennusteensa sille, että matkustajamäärät kasvaisivat 1,5 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat asettivat HSL-kuntayhtymälle tavoitteeksi vuodelle 2020 muun muassa koronapandemian johdosta tarvittavien palautumissuunnitelmien laatimisen ja mahdollisimman tehokkaan täytäntöönpanon yhteistyössä pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa sekä vaikutusten analysoinnin ja läpinäkyvän raportoinnin jäsenkunnille.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi molemmat ajankohtaiskatsaukset tiedoksi. Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla.

Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2021 17:30:00 EEST | Tiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin 12.6.1550, eli tänä vuonna juhlitaan jo 471-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänä kaupunki jakaa tunnustuksia ansioituneille helsinkiläisille. Kaupungintalon virtuaalisessa Helsinki-päivän juhlassa jaettiin Helsinki-mitalit, urheilu-, kulttuuri-, taide- ja tiedepalkinnot sekä Helsingin kaupungin tutkimusapurahat. Tänä vuonna palkitsemistilaisuutta pystyi ensimmäistä kertaa seuraamaan suorana Helsinki-kanavalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme