Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset 12.11.2018

Jaa

Konsernijaosto sai tiedoksi Palmia Oy:n ajankohtaiskatsauksen. Jaosto käsitteli myös UMO-säätiön toiminnan kehittämistä.

Konsernijaosto kehotti kokouksessaan 18.6. UMO-säätiötä selvittämään säätiön ylläpitämän orkesterin rakenteen joustavammaksi muuttamisen mahdollisuudet. Selvitys vaihtoehdoista valmistui 27.9. ja se esiteltiin nyt konsernijaostolle.

Konsernijaosto päätti kehottaa UMO-säätiön hallitusta jatkamaan säätiön toiminnan kehittämistä ja orkesterin rakenteen joustavoittamista selvityksessä esitetyn neuvotteluratkaisuvaihtoehdon pohjalta.

Muusikkojen liiton kanssa neuvoteltu ratkaisuvaihtoehto tarkoittaa UMO:n muusikoiden tekijänoikeuskorvauksen alentamista ja vapautuvien virkojen täyttämistä freelancereilla. Neuvotteluratkaisu mahdollistaa myös muusikoiden työskentelyn lauantaisin.

Muusikkojen liitto ja UMO:n koko henkilöstö seisovat neuvotteluratkaisun takana. Ratkaisulla on kaikkien osapuolten tuki.

Viime vuodet UMO:n talouden epätasapainoa on korjattu lomautuksilla. Tämä ei kuitenkaan ole ollut konsernijaoston näkökulmasta kestävä ratkaisu. Tästä syystä jaosto edellytti kesäkuussa selvityksen tekemistä.

Jaosto merkitsi tiedoksi PKS-yhteisöraportin eli pääkaupunkiseudun yhteistyöhön liittyvien yhteisöjen (mm. HUS, HSL, HSY) raportin. Raportti on esityslistan liitteenä.

Kokouksen päätöstiedote on julkaistu hel.fi-nettisivuilla.

Tämän kokouksen puheenjohtajana toimi Ulla-Marja Urho (Kok.). Seuraava kokous pidetään maanantaina 26.11.2018.

Päätöstiedotteen osoite on:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/jaostot/konsernijaosto/paatostiedotteet

Mirva Harju
Tiedottaja
Kaupunginkanslian viestintä
puh. 040 358 2975
mirva.harju@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen22.5.2019 23:19:34 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 22. toukokuuta 2019. Suunnitelma koskee rakennuksessa tehtävää laajaa teknistä ja toiminnallista parannusta. Rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 15,4 miljoonaa euroa. Samalla valtuusto kävi pitkän keskustelun kouluverkon perusparannusten tarpeesta ympäri Helsinkiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme