Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset. KORJATTU TIEDOTE!

Jaa

Huom! Aiemmin lähetettyyn tiedotteeseen tehty korjaus on alla olevassa tekstissä yliviivattu.

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) ja MetropoliLab Oy:n ajankohtaiskatsaukset.

MetropoliLabin toimialana on elintarvike-, vesi- ja ympäristönäytteiden tutkimuspalveluiden tuottaminen ja järjestäminen, näytteenotto- ja asiantuntijapalveluiden tuottaminen sekä poikkeuksellisissa tilanteissa tarvittavan analytiikan, laitteiston ja asiantuntemuksen ylläpitäminen. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia ja kiinteistöjä sekä käydä niillä kauppaa ja vuokrata niitä.

Helsingin osuus MetropoliLabin osakekannasta on 69 prosenttia, Espoon 15 prosenttia, Vantaan 15 prosenttia ja Kauniaisten 1 prosentti.

Päätösasioina jaosto nimesi Y-säätiön hallituksen jäseneksi asunto-ohjelmapäällikkö Mari Randellin sekä Huom! Y-säätiön hallituksen nimeämistä koskeva esitys poistettiin listalta.

Konsernijaosto nimesi Tekniikan museon säätiön valtuuskuntaan Elina Voutilaisen (Vihr.) ja Pekka Majurin (Kok.). Nimeämiset päätettiin toimikaudeksi 2018–2020.

Lisäksi konsernijaosto päätti esittää Helsingin Musiikkitalo Oy:n nimitystoimikunnan puheenjohtajaksi apulaispormestari Nasima Razmyaria. Aiemmin nimitystoimikunnan puheenjohtajana on toiminut Ritva Viljanen.

Kokouksen päätöstiedote on julkaistu hel.fi-nettisivuilla

Päätöstiedotteen koko osoite on:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/jaostot/konsernijaosto/paatostiedotteet

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme