Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupungin tytäryhteisöjen ja -säätiöiden hallitusten puheenjohtajien ja jäsenten yleisiä palkkioperusteita varten luodaan neljä eri ryhmää sen mukaan miten vaativaa hallitustyö on.

Hallitustyön vaativuutta arvioidaan muun muassa toiminnan luonteen ja laajuuden sekä liikevaihdon, taseen loppusumman ja henkilöstön määrän mukaan. Myös yhteisön strateginen merkitys vaikuttaa siihen, mihin kategoriaan tytäryhteisö tai säätiö luokitellaan. Palkkioperusteissa on pääsääntöisesti säilytetty yhteys kaupungin luottamustehtäväpalkkioihin, jolloin ne tulevat tarkistetuiksi säännöllisesti. 

Valtaosa tytäryhteisöistä ja -säätiöistä kuuluisi palkkioryhmään C, jonka palkkioperusteet vastaavat pitkälti nykytilannetta. Tähän ryhmään kuuluvissa yhteisöissä hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio olisi 2 240 euroa ja kokouspalkkio 225 euroa. Ryhmien B ja D muutokset nykytilaan ovat isoimmat mutta niihin kuuluvien tytäryhteisöjen ja -säätiöiden joukko on rajallinen. Ryhmään B kuuluvien yhteisöjen hallituksen puheenjohtajalle maksettaisiin 3 570 euroa vuosipalkkiota ja kaikille hallituksen jäsenille 385 euroa per kokous. Vuosipalkkion korotus olisi nykyiseen verrattuna noin 63 prosenttia ja kokouspalkkion 92,5 prosenttia. Ryhmän D hallituksen puheenjohtajille ei maksettaisi vuosipalkkiota, vaan kokouspalkkio, joka olisi 320 euroa. Kokouspalkkion korotus olisi 60 prosenttia. Jäsenen kokouspalkkio olisi 225 euroa, korotusta 12,5 prosenttia.

Ryhmän A osalta palkkioita koskevista esityksistä päätettäisiin yhtiöille perustetun nimitystoimikunnan esityksen pohjalta tai muuten erillisellä päätöksellä. Tytäryhtiöiden, -säätiöiden ja liikelaitosten jakautuminen mainittuihin ryhmiin on luettavissa esityslistalla olevista liitteistä (Asia 5). Helsingin kaupungilla on yhteensä 81 tytäryhtiötä ja -säätiötä sekä viisi liikelaitosta. Lopullisen päätöksen palkkioperusteista päättää kaupunginhallitus.

Konsernijaosto käsitteli 5.3.2018 pidetyssä kokouksessa myös tytäryhtiöiden malliyhtiöjärjestyksiä ja tytärsäätiöiden mallisääntöjä sekä kuuli Palmia Oy:n ajankohtaiskatsauksen.

Kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Jaoston puheenjohtaja on pormestari Jan Vapaavuori.

Konsernijaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.3.2018.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslian viestintä
puh. 0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme