Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupungin tytäryhteisöjen ja -säätiöiden hallitusten puheenjohtajien ja jäsenten yleisiä palkkioperusteita varten luodaan neljä eri ryhmää sen mukaan miten vaativaa hallitustyö on.

Hallitustyön vaativuutta arvioidaan muun muassa toiminnan luonteen ja laajuuden sekä liikevaihdon, taseen loppusumman ja henkilöstön määrän mukaan. Myös yhteisön strateginen merkitys vaikuttaa siihen, mihin kategoriaan tytäryhteisö tai säätiö luokitellaan. Palkkioperusteissa on pääsääntöisesti säilytetty yhteys kaupungin luottamustehtäväpalkkioihin, jolloin ne tulevat tarkistetuiksi säännöllisesti. 

Valtaosa tytäryhteisöistä ja -säätiöistä kuuluisi palkkioryhmään C, jonka palkkioperusteet vastaavat pitkälti nykytilannetta. Tähän ryhmään kuuluvissa yhteisöissä hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio olisi 2 240 euroa ja kokouspalkkio 225 euroa. Ryhmien B ja D muutokset nykytilaan ovat isoimmat mutta niihin kuuluvien tytäryhteisöjen ja -säätiöiden joukko on rajallinen. Ryhmään B kuuluvien yhteisöjen hallituksen puheenjohtajalle maksettaisiin 3 570 euroa vuosipalkkiota ja kaikille hallituksen jäsenille 385 euroa per kokous. Vuosipalkkion korotus olisi nykyiseen verrattuna noin 63 prosenttia ja kokouspalkkion 92,5 prosenttia. Ryhmän D hallituksen puheenjohtajille ei maksettaisi vuosipalkkiota, vaan kokouspalkkio, joka olisi 320 euroa. Kokouspalkkion korotus olisi 60 prosenttia. Jäsenen kokouspalkkio olisi 225 euroa, korotusta 12,5 prosenttia.

Ryhmän A osalta palkkioita koskevista esityksistä päätettäisiin yhtiöille perustetun nimitystoimikunnan esityksen pohjalta tai muuten erillisellä päätöksellä. Tytäryhtiöiden, -säätiöiden ja liikelaitosten jakautuminen mainittuihin ryhmiin on luettavissa esityslistalla olevista liitteistä (Asia 5). Helsingin kaupungilla on yhteensä 81 tytäryhtiötä ja -säätiötä sekä viisi liikelaitosta. Lopullisen päätöksen palkkioperusteista päättää kaupunginhallitus.

Konsernijaosto käsitteli 5.3.2018 pidetyssä kokouksessa myös tytäryhtiöiden malliyhtiöjärjestyksiä ja tytärsäätiöiden mallisääntöjä sekä kuuli Palmia Oy:n ajankohtaiskatsauksen.

Kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Jaoston puheenjohtaja on pormestari Jan Vapaavuori.

Konsernijaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.3.2018.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslian viestintä
puh. 0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin keskustan lähellä asuntojen hinnat kasvaneet vuodessa yli neljä prosenttia – kauempana hinnat lähes ennallaan25.5.2018 10:08Tiedote

Asuminen Helsingissä on huomattavasti muuta Suomea kalliimpaa. Helsinki on vetovoimainen kaupunki, jossa sijaitsee paljon kiinnostavia työpaikkoja sekä palveluita, joiden läheisyydestä asunnon ostajat ovat valmiita maksamaan. Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin noin 2,9 % vuoden 2017 alkuun verrattuna. Hintojen nousun veturina ovat toimineet kalleusalueet 1 ja 2 (eli erityisesti ydinkeskustan, Länsi-Helsingin ja itäisen kantakaupungin alueet), joilla hinnat ovat nousseet muita kaupungin alueita nopeammin koko tarkastelujakson ajan vuodesta 2010.

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme