Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset 7.5.2018

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien yhteisen maakunta- ja sote-lausunnon hyväksymistä.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle seuraavaa: Maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.

Kaupunkien yhteinen lausunto tulee käsiteltäväksi valtuustojen yhteiskokoukseen 15.5. Vantaalla.

Kaupunginhallitus käsitteli 7.5. kokouksessaan myös turvapaikanhakijoiden ja paperittomien henkilöiden palvelutarpeita koordinoivan työryhmän selvitystä.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi Kulosaaren ostoskeskuksen ja Ruoholahden Tanssin talon asemakaavojen muuttamisen sekä käsitteli useita kaupunginvaltuutettujen aloitteita ja toivomusponsia.

Kokouksen päätöstiedote löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset löytyvät täältä.

Maisa Hopeakunnas
Tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme