Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset. Korjattu tiedote.

Jaa

Tiedotetta korjattu: kohdassa Talousarvioavustuksia summa Helsingin Polkupyöräilijät Oy:lle on 7 000 euroa. Kaupunginhallituksen jäsen Wille Rydmanin etunimen ensimmäinen kirjain on myös korjattu.

Kaupunginhallitus päätti hylätä esityksen Helsingin kaupunkiliikennepalvelut Oy -nimisen osakeyhtiön perustamisesta. Perustamista on selvittänyt kaupungin liikennelaitos (HKL).

Yhtiön toimialana olisi ollut osana kaupunkikonsernia tarjota joukkoliikenteeseen ja muuhun kestävään kaupunkiliikenteeseen liittyviä palveluita sekä konsultointia myös uusia joukkoliikennehankkeita toteuttaville kunnille ja muille yhteistyötahoille.

Apulaispormestari Pia Pakarinen (Kok.) esitti valtuutettu Wille Rydmanin (Kok.) kannattamana esityksen hylkäämistä. Valtuutettu Paavo Arhinmäki (Vas.) puolestaan esitti Veronika Honkasalon (Vas.) kannattamana asian palauttamista uudelleen valmisteluun.

Äänestysten jälkeen kaupunginhallitus päätyi asian hylkäämiseen.

Talousarvioavustuksia järjestöille

Kaupunginhallitus päätti myöntää yhteensä 849 200 euroa avustuksia yhteensä 19 hakijalle. Suurimmat avustukset myönnettiin Helsingin yhteisjärjestö JHL ry:lle ja Jyty Metropoli ry:lle. Pienimmät avustussummat ovat 3 000 euroa.
Esityksestä poiketen kaupunginhallitus päätti myöntää 7 000 euron suuruisen avustuksen Helsingin Polkupyöräilijät ry:lle jolle sitä ei alkuperäisessä ehdotuksessa oltu myönnetty.
Kaupunginhallitus päättää avustuksista sellaisille järjestöille, joiden toiminta ei kuulu mihinkään kaupungin toimialaan. Avustusten myöntämisperusteista tarkemmin esityslistalla.

Valtuuston puheenjohtajiston toimikausi valtuustokauden aikatauluun

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupungin hallintosääntöön valtuuston puheenjohtajistokauden siirtämistä. Muutoksen myötä kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston toimikausi alkaa tammikuun asemesta kunkin vuoden kesäkuusta. Toimikauden alkaminen tammikuussa perustui tilanteeseen, jolloin valtuuston toimikausi alkoi syksyllä pidettyjen kuntavaalien jälkeen tammikuun alussa. Nykyään kuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein keväisin ja valtuustokausi alkaa vaalien jälkeen kesäkuussa. Hallintosääntömuutoksesta päättää kaupunginvaltuusto.
Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme