Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Kaupunginhallitus myönsi kaupunkiympäristön toimialalle 24 420 000 euroa Kalasataman alueen esirakentamiseen ja erilaisiin alueiden käyttöönoton edellyttämiin toimenpiteisiin, kuten kaavojen toteutettavuuden ja kustannusten arviointiin tarvittaviin yleissuunnitelmiin.

Määrärahaa tullaan käyttämään myös pohjatutkimuksiin, pilaantuneen maaperän kunnostuksiin ja maaperätutkimuksiin Verkkosaaren alueella. Suvilahden tiilisen kaasukellon vaipan puhdistukseen ja peruskorjaukseen tarvittava määräraha, 7,2 miljoonaa euroa, sisältyy kaupunginhallituksen myöntämään esirakentamiselle varattuun summaan.  

Vuonna 2009 alkaneisiin Kalasataman esirakentamistöihin on viime vuoden loppuun mennessä mennessä käytetty 90 miljoonaa euroa. Vuoden 2018 talousarviossa esirakentamiseen varattiin noin 27 miljoonaa ja vuosina 2018–2020 esirakentamistöihin tullaan käyttämään yhteensä 59 miljoonaa. Esirakentaminen jatkuu vielä tämän jälkeenkin.

Kuninkaankolmion esirakentamista Kuninkaantammen ja Honkasuon alueella jatketaan ja kaupunginhallitus myönsi siihen tarkoitukseen 280 000 euron määrärahan.

Aluevaraus Pirkkolan liikuntapuistoon

Kaupunginhallitus hyväksyi aluevarauksen Pirkkolan liikuntapuiston monitoimihallin suunnittelua varten. 

Kaupungin tilojen asukaskäytön periaatteet päätettiin jättää pöydälle, samoin asemakaavan muutosehdotus, joka mahdollistaisi tunnelin rakentamisen Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistämiseksi

Kaikki kaupunginhallituksen kokouspäätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallitus jää kesätauolle ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 6.8.2018.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme