Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 19.11.2018 suuren määrän valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteisiin laadittuja aloitevastauksia.

Aloitteet sekä niihin laaditut vastaukset ovat luettavissa kokouksen esityslistalta. Kaupunginhallituksen kokouksessa aloitevastauksiin esitetyt vastaehdotukset ja palautusehdotukset sekä äänestykset ovat luettavissa kokouksen päätöstiedotteessa

Aloitteiden käsittely jatkuu seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa 28.11.2018, lukuun ottamatta niitä aloitteita, jotka päätettiin jättää vielä pöydälle. Hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus esittää valtuuston käsiteltäväksi aloitteen, jonka on allekirjoittanut vähintään 15 valtuutettua.

Lausunto UMO-säätiön sääntömuutoksesta

Varsinaisina kaupunginhallituksen päätösasioina käsiteltiin muun muassa UMO-säätiö sr:n pyytämää lausuntoa säätiön sääntöjen muuttamisesta. Sääntömuutoksen myötä säätiön ylläpitämän orkesterin nimeksi tulisi UMO Helsinki Jazz Orchestra. Sääntömuutoksen tavoitteena on UMOn toiminnan varmistaminen ja orkesterin taloudellisen tilanteen parantaminen. Sääntömuutoksen myötä myös säätiön hallituksen kokoonpanoa laajennetaan ja sen toimikausi pidennetään kaksivuotiseksi. Säätiön sääntömuutos on mahdollista toteuttaa kaupungin lausunnon jälkeen.

Torikortteleita kehitetään

Kaupunginhallitus päätti myöntää kaupunkiympäristön toimialan käyttöön 1 910 000 euroa kaupungintalokortteleiden kehittämishankkeiden toteuttamiseen.

Kehittämishankkeisiin sisältyy muun muassa torikortteleiden ensimmäisen kerroksen myymälätilojen muutostöitä, julkisivuvalaistus ja opasteiden yleissuunnitelma sekä muita kaupungintalokortteleiden kehittämisen edellyttämiä muutostöitä.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme