Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksesssaan 11.2. Kallion ala-asteen perusparannuksen, Kluuvin asema-aukio 2:n asemakaavan muutoksen sekä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyn strategiahankkeen.

Kluuvin asema-aukio 2:n muutos koskee aluetta asema-aukion ja Kaivokadun alla eli Sokoksen tavaratalon ja nykyisen Rautatientorin metroaseman lippuhallin sekä Kalevantalon välissä.

Kaavaratkaisu mahdollistaa korttelin 2099 kiinteistön laajentamisen Asema-aukion ja Kaivokadun alle kahteen kerrokseen sekä nykyisen maanalaisen yleisen jalankulkukäytävän mitoituksen ja tasauksen muuttamisen. Lisätietoja löytyy asemakaavan muutoksen selosteesta.

Asia etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kallion ala-asteelle tekninen perusparannus

Kaupunginhallitus hyväksyi Kallion ala-asteen teknisen perusparannuksen hankesuunnitelman. Kallion ala-asteen rakennukseen on suunniteltu laaja toiminnallinen ja tekninen perusparannus, jossa ajanmukaistetaan tiloja opetuksen vaatimusten mukaisesti, uusitaan talotekniset asennukset ja parannetaan energiataloutta.

Asia etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallitus hyväksyi lisäksi lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyn strategiahankkeen 2017-2021. Hankkeen tavoitteena on pureutua haasteeseen entistä kokonaisvaltaisemmin ja kunnianhimoisemmin nuorten syrjäytymiskierteeseen.

Kaikki kaupunginhallituksen 11.2. kokouksen päätökset löytyvät päätöstiedotteesta.

Kaupunginhallituksella ei ole kokousta hiihtolomaviikolla (viikko 8). Seuraavan kerran kaupunginhallitus kokoontuu 25.2.2019.

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme