Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Hämeentien raitioradan rakentamisen ja ratasähkötöiden hankesuunnitelmat, joiden kokonaiskustannukset ovat yhteensä 6,1 miljoonaa euroa. Suunnitelma koskee Junatien sillan ja Hakaniemen välille tulevaa raitiorataa.

Hämeentielle tehdään yksisuuntaiset pyörätiet sekä bussi- ja raitioliikennettä sujuvoittavia järjestelyjä. Raitioliikenne erotetaan muusta ajoneuvoliikenteestä korotetulla kiskoalueella. 

Uudistuksen yhteydessä muutetaan ratikkapysäkkien paikkoja. Väinö Tannerin kentän kohdalla ollut pysäkki siirretään Neljännen ja Viidennen linjan väliin. Hämeentie 56‒58 edessä oleva raitiovaunupysäkki jaetaan siten, että toinen osa siirretään Hämeentie 46‒52 eteen ja toinen osa Helsinginkadulle Vaasanpuistikon kohdalle.

Maaliskuussa 2019 alkaneen Hämeentien remontin vuoksi ratikkaliikenne Kurvista Hakaniementorille on katkaistu kokonaan. Suunnitelmien mukaan liikenne voidaan avata Hämeentieltä Helsinginkadulle kulkevalle osuudelle helmikuussa 2020. Hämeentien osuudella Helsinginkadun ja Siltasaarenkadun välillä liikennekatko jatkunee elokuuhun 2020 saakka.

Kaikki kaupunginhallituksen 15.4.2019 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallituksen seuraavat kokoukset pidetään 25.4. (aamukoulukokous) ja 29.4.2019.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Helsinkiin uusi ratikkalinja Kalasataman ja Pasilan välille10.4.2019 20:56:22 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 10.4. Vallilan raitioliikenne-, katu- ja puistoalueen asemakaavan sekä Kumpulan puistoaluetta koskevan asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden raitiotieyhteyden Kalasataman ja Pasilan välille. Valtuusto hyväksyi myös suunnitelman Finlandia-talon laajaan tekniseen ja toiminnalliseen perusparannukseen, jonka on tarkoitus alkaa vuonna 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme