Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 30.3. kaupungin henkilöstöraportin 2019. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Kampin hiljentymiskappelin asemakaavan muutoksen sekä kuntalaisten ja nuorten tekemät aloitteet ajalta 1.7.–31.12.2019.

Kaupungin henkilöstöraportti antaa kokonaiskuvan kaupungin henkilöstöstä ja niistä henkilöstöpoliittisista toimenpiteistä, joilla edistetään hyvää henkilöstökokemusta ja siten kaupunkistrategian toteutumista.

Kaupungin henkilöstömäärä oli 37 459 vuodenvaihteessa 2019/2020. Henkilöstömäärä väheni 197 henkilöllä edellisestä vuodesta. Lasku selittyy sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstön määrän pienenemisellä organisatoristen muutosten ja liikkeenluovutusten takia. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan palvelut ovat vastaavasti laajentuneet kasvavan palvelutarpeen myötä.

Kaupungin henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi valmisteltiin viime vuonna organisaatiomuutosta, jonka seurauksena vuoden 2020 alussa aloitti uusi Henkilöstön saatavuus -yksikkö. Resursseja kohdennettiin työnantajamarkkinointiin ja rekrytointikanavia kehitettiin. Myös johtamiseen ja toimintakulttuurin uudistamiseen panostettiin.

Palkkakehityssuunnitelman kautta varhaiskasvatuksen opettajien, lastenhoitajien, päiväkodin johtajien ja sosiaalityöntekijöiden palkkoja nostettiin.

Kaupungin henkilöstön sairaus- ja työtapaturmaprosentti laski 4,7 prosenttiin. Työtapaturmamäärät pysyivät samalla tasolla edellisvuosiin nähden. Henkilöstökyselyt (Kunta10 2018 ja Työterveyskysely 2019) osoittivat, että henkilöstö kokee tekevänsä merkityksellistä työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kampin hiljentymiskappelille lisää asiakastiloja

Kaupunginhallitus hyväksyi Kampin hiljentymiskappelin uuden asemakaavan, joka mahdollistaa kappelin asiakastilojen laajentamisen. Uutta kerrosalaa tulee 70 kerrosneliötä. Kaavaratkaisun toteuttaminen vaikuttaa erityisesti siten, että kappelin sivurakennuksen jalustaosa laajenee ja Simonpuistikkoon johtava porras jää rakennuksen taakse. Puinen kappelirakennus pysyy ennallaan.

Vuonna 2012 valmistunut hiljentymiskappeli on tärkeä osa kirkon sosiaalityötä keskellä kaupunkia. Asiakastilojen laajennus parantaa kappelin edellytyksiä vastaanottaa asiakkaita ja järjestää tilaisuuksia.

Lopullisen päätöksen asemakaavan muuttamisesta tekee kaupunginvaltuusto.

Kunnan asukkaiden ja nuorten aloitteet

Kaupunginhallitus käsitteli kunnan asukkaiden ja nuorten jättämiä aloitteita ajalta 1.7.–31.12.2019. Tällä ajalla kunnan asukkaiden aloitteita jätettiin neljä kappaletta, ja ne koskivat kaupungin liittymistä ikäystävällisten kuntien verkostoon, Malmin lentokentän säilyttämistä, Helsingin ja Vantaan välisen kuntarajan siirtämistä ja miljoonan uuden puun istuttamista Helsinkiin.

Nuorten, 13–17-vuotiaiden helsinkiläisten tekemiä aloitteita jätettiin yhteensä 12 kappaletta heinä–joulukuussa 2019. Aloitteet koskivat muun muassa kaupungin kesätyöntekijöiden ikärajaa, kameravalvonnan lisäämistä, ruotsin kielen opetusta ja nuorisopalveluja.

Nuorisoneuvosto toteaa nuorten aloitteista kaupunginvaltuustolle jättämässään lausunnossa, että aloitekanava on viime vuosina kehittynyt. Vastausaika aloitteisiin on lyhentynyt ja vastaukset ovat kattavampia, konkreettisia ja paremmin perusteltuja.

Sekä kunnan asukkaiden että nuorten aloitteet käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Senaatintorista ryhdytään suunnittelemaan Helsingin kesän uutta palvelualuetta20.5.2020 17:11:24 EESTTiedote

Koronakriisi on hiljentänyt kaupungin. Poikkeuksellinen tilanne on koetellut suuresti etenkin palvelualan yrittäjiä ja tilanteesta toipuminen tulee olemaan suuri haaste. Helsinki edistää sitä, että kaupunkielämä elpyy ja kaupungin eri alueet ovat jatkossakin vetovoimaisia niin kaupallisesti kuin kulttuurisestikin. Palautumista tuetaan vastuullisesti ja turvallisuudesta tinkimättä.

MEDIAKUTSU: Pormestarin info koronavirustilanteesta 20. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla20.5.2020 11:18:50 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 20. toukokuuta kello 17 alkaen. Aiheina ovat muun muassa ravintolatoimintaan liittyvät kesäkauden uudet kokeilut, leikkipuistoruokailu ja koronatartunnat postinumeroalueittain.

Helsingin pelastuslaitoksen johtoon valittiin Jani Pitkänen18.5.2020 17:13:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti 18.5. kokouksessaan ottaa tradenomi (YAMK) Jani Pitkäsen Helsingin pelastuslaitoksen pelastuskomentajan virkaan. Pelastuskomentaja johtaa Helsingin pelastuslaitoksen monimuotoista toimintaa, johon sisältyvät pelastustoiminta, ensihoito, onnettomuuksien ehkäisy, varautuminen ja väestönsuojelu. Pitkänen on toiminut pelastuskomentajan viransijaisena lokakuusta 2019 alkaen ja avoimen viran hoitajana 1.2.2020 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme