Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto käsitteli talousarviota ja palvelustrategiaa

Jaa

Jaosto kokoontui 19.9. ja päätti esittää kaupunginhallitukselle sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan talousarvioehdotuksen 2023 sekä taloussuunnitelmaehdotuksen 2023−2025 hyväksymistä. Jaosto esitti kaupunginhallitukselle myös sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategialuonnoksen vuosille 2023−2025.

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan talousarvion laadinnassa on noudatettu kaupunginhallituksen 27.6.2022 päättämää talousarvioehdotuksen vuoden 2023 raamia ja laatimisohjeita.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä Uudellamaalla velvoittaa Helsingin kaupungin eriyttämään sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen talouden muusta kaupungin taloudesta. Helsingin talousarviossa sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala esitetään erillisenä osana, jolla on omat käyttötalous-, tuloslaskelma-, investointi- ja rahoitusosat. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan rahoitus tulee jatkossa valtiolta.

Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen.

Lisätietoja:

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan talousarvioehdotus 2023 ja taloussuunnitelmaehdotus 2023−2025

Sotepe investointisuunnitelma

Palvelustrategialuonnos vuosille 2023-2025

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategia on laadittu talouden ja toiminnan suunnittelua sekä johtamista varten. Laki määrittelee palvelustrategian sisältöä ja pelastustoimea ohjaa sen rinnalla pelastustoimen palvelutasopäätös.

Palvelustrategia on palvelujen järjestäjän strategia, jossa päätetään järjestämisvastuulleen kuuluvan sosiaali- ja terveydenhuollon pitkän aikavälin tavoitteet sekä tavoitteet palvelujen toteuttamiselle. Tavoitteissa otetaan huomioon asukkaiden tarpeet, paikalliset olosuhteet sekä palvelujen saatavuus ja saavutettavuus.

Ensimmäinen palvelustrategiakausi Helsingissä on vajaan valtuustokauden mittainen ja luonteeltaan lyhyen aikavälin muutosstrategia. Sen avulla otetaan haltuun uudistuksen keskeisiä muutoksia. Palvelustrategia tukee kaupunkistrategian toteutumista.

Lisätietoa:

Sosiaali-terveys ja pelastustoimalan palvelustrategialuonnos 2023-2025

Kaikki kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Jaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa, välittää valmisteluun luottamushenkilöiden näkemyksiä ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle. Jaosto on perustettu määräajaksi ja se toimii 31.12.2022 saakka.


Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Hekan asuntojen asukasvalintaohjeen3.10.2022 17:59:59 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin asukasvalintaohjeen sekä arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatettavat periaatteet. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin toimitilojen sisäisessä vuokrauksessa noudatettavat pääomavuokrien määrittämisen periaatteet ja päätti esittää luonnonsuojelualueen perustamista Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle.

Yrittämisen mahdollisuuksia edistetään Helsingin korkeakouluissa3.10.2022 11:40:00 EEST | Tiedote

Kampusinkubaattorit-ohjelman avulla Helsingin kaupunki tavoittelee uusien, kasvukelpoisten yritysten synnyttämistä yhdessä korkeakoulujen kanssa. Ohjelmassa kehitetään esihautomo- ja hautomotoimintaa eli inkubaattoreita Helsingissä sijaitseville kampuksille. Yksittäisten hautomototeutusten lisäksi tarkoituksena on muodostaa eheä palvelukokonaisuus, joka tukee tutkimuslähtöistä yrittäjyyttä, korkeakoulujen välistä verkottumista ja yhteisen tekemisen paikkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme