Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi lausunnot Arlan ja Kotiharjun saunojen suojeluesityksistä

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 16. tammikuuta Uudenmaan ely-keskukselle lausunnot Museoviraston tekemistä Arlan ja Kotiharjun saunojen suojeluesityksistä.

Kaupunginhallitus toteaa, että koska asemakaavan mukaisen suojelu ei kata saunojen arvokkaiksi todettuja arvoja, kuten kiinteää sisustusta, kaupunginhallituksella ei ole huomautettavaa Museoviraston esitykseen.

Museovirasto teki viime syksynä rakennussuojeluesitykset saunojen suojelemisesta. Museovirasto perustelee suojelemista mm. yleisten saunojen kulttuuriperinnöllä.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Haagan Lassilan Hopeatien ympäristön asemakaavan muutoksen. Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kaavaratkaisu mahdollistaa sen, että alueelle voidaan rakentaa ikäihmisten palveluasumista ja avopalveluja tarjoava seniorikeskus.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja27.1.2023 11:19:07 EET | Tiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Kesätyöntekijöitä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys Ukrainaan käynnistyy pääkaupunkiseudulla23.1.2023 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit osallistuvat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämään ”Generators of hope” -kampanjaan, jonka aikana kerätään uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita ja laitteita Ukrainaan. Keräysaika pääkaupunkiseudulla on 30.1.–10.2.2023. Kampanjan viestintää ja toteutusta tukee Helsingin seudun kauppakamari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme