Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hankintastrategian ja äänestyspaikat kuntavaaleihin 2021

Jaa

Kaupunginhallitus vahvisti Helsingin äänestyspaikat vuoden 2021 kuntavaalien ennakkoäänestyspäivälle sekä varsinaiselle vaalipäivälle. Kaupunginhallitus myös hyväksyi Helsingin kaupungin hankintastrategian 2020 ja sen toimeenpanosuunnitelman.

Kaupunginhallitus määräsi tietyt kirjastot, kulttuurikeskukset ja ostoskeskukset yleisiksi ennakkoäänestyspaikoiksi. Lista ennakkoäänestyspaikoista löytyy täältä. Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkoja ovat muun muassa kaupungintalo sekä tietyt koulut, kirjastot ja kulttuuritalot. Kaikki äänestyspaikat löytyvät liitteestä.

Oikeusministeriö kehottaa kuntia ottamaan huomioon koronavirustilanteen ja varautumaan siihen mahdollisuuteen, että pandemiarajoitukset ovat edelleen voimassa. Tämä tarkoittaa joitakin erityisjärjestelyjä kuntavaalien toimittamisessa.

Helsingin uusi hankintastrategia hyväksyttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin kaupungin hankintastrategian 2020 ja sen toimeenpanosuunnitelman. Hankintastrategian tehtävä on tukea kaupungin palvelujen tuottamisen onnistumista ja kaupunkistrategian toteuttamista.

Uudistetussa hankintastrategiassa on huomioitu kaupungin keskeiset strategia-asiakirjat ja toimenpide- ja kehitysohjelmat kuten Helsingin kaupunkistrategia, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma, ympäristöpolitiikka sekä digitalisaatio-ohjelma.

Helsingin kaupunki tekee vuosittain hankintoja noin neljällä miljardilla eurolla. Helsinki on Suomen suurin julkisia hankintoja tekevä toimija.

Kaupunginhallitus päätti yleisavustuksista ja asukasosallisuuden avustuksista vuodelle 2021

Kaupunginhallitus päätti yleisavustusten ja asukasosallisuuden avustusten myöntämisestä vuodelle 2021. Asukasosallisuusavustuksista Herttoniemen asukastaloyhdistys Ankkuri ry:n avustushakemuksen kaupunginhallitus päätti jättää pöydälle.

Kaupunginhallitus myöntää yleisavustuksia sellaisille järjestöille, joiden toiminta ei kuulu minkään lautakunnan toimialaan. Asukasosallisuuden avustuksia voivat hakea rekisteröidyt yhteisöt, kuten esimerkiksi asukas- sekä kaupunginosayhdistykset.

Nuorten kesätöille myönnettiin rahoitusta

Kaupunginhallitus päätti rahoituksen myöntämisestä Maailman toimivin kaupunki –laaduntarkkailuhankkeeseen ja nuorten palkkaamiseksi Siisti kesä -hankkeeseen kesäkaudelle 2021.

Maailman toimivin kaupunki -hankkeessa kaupunki palkkaa korkeakouluharjoittelijoita katutöiden ja palveluiden laaduntarkkailijoiksi havainnoimaan maailman toimivimman kaupungin toteutumista käytännössä sekä tekemään korjauksia ja parannusehdotuksia. Kyseessä on toinen kerta, kun kaupunki palkkaa laaduntarkkailijoita.

Siisti kesä –hankkeeseen varatulla määrärahalla kaupunki voi palkata noin 280 nuorta työsuhteisiin, jotka ovat kestoltaan kolmesta viikosta kahteen kuukauteen.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme