Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kestävän energiankäytön ja ilmaston toimintasuunnitelman

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 14.6. SECAP-sopimuksen, jossa sitoudutaan vähentämään kasvihuonepäästöjä 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Hyväksyessään Hiilineutraali Helsinki -toimenpideohjelman vuonna 2018 kaupunginhallitus päätti samalla, että Helsinki liittyi uudistettuun Euroopan unionin kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimukseen Covenant of Mayors for Climate & Energy (SECAP). Siinä sitoudutaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Euroopan unioni on tiedostanut, että kaupungit ovat ratkaisevassa asemassa ilmastotavoitteiden toteuttamisessa käytännössä. Kaupunkien sitouttamiseksi Euroopan komissio julkaisi lokakuussa 2015 kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimuksen, joka on jatkoa Euroopan komission vuonna 2008 perustamalle kaupunginjohtajien ilmastosopimukselle (Covenant of Mayors, CoM).

Sopimus on perustamisestaan lähtien tunnustettu EU:n keskeiseksi välineeksi eurooppalaisen energiajärjestelmän muutoksen vauhdittamiseksi sekä energian toimintavarmuuden parantamiseksi. 

Lainoja urheilukenttiä hoitaville yhtiöille

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan myös lainoista Mosan Wembley Oy:lle Tapanilan urheilukentän huoltorakennuksen ja katsomoiden rakentamisen sekä pysäköintialueiden kunnostamisen rahoittamiseksi. Helsinki Stadion Management Oy:lle myönnettiin laina Töölön pallokenttäalueella sijaitsevan Pallokenttä 5:n jalkapallokentän tekonurmen uusimiseen.

Myös Mailapelikeskus Oy:lle myönnettiin lainaa Suutarilaan sijoittuvan urheiluhallin rakentamisen rahoittamiseksi.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kansliapäällikölle maksetaan valtuustokauden tavoitteiden toteutumisen perusteella yhden kuukauden palkan suuruinen tulospalkkio laskettuna maksuajankohdan palkasta.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto kokoontui ensi kertaa - valtuuston puheenjohtajisto, pormestarikunta sekä muut luottamushenkilöt aloittavat tehtävissään2.8.2021 19:59:25 EEST | Tiedote

Kuntavaaleissa valittu uusi kaupunginvaltuusto kokoontui 2.8. ensimmäiseen kokoukseensa. Kaupunginvaltuusto vahvisti Helsingin uudeksi pormestariksi Juhana Vartiaisen. Apulaispormestareina jatkavat Anni Sinnemäki ja Nasima Razmyar sekä uutena aloittavat Paavo Arhinmäki ja Daniel Sazonov. Valtuusto valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Fatim Diarran, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Wille Rydmanin sekä toiseksi varapuheenjohtajaksi Pilvi Torstin.

Kaupunginvaltuusto valitsi Helsingin uuden pormestarin ja apulaispormestarit2.8.2021 18:29:26 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan pormestariksi Juhana Vartiaisen (kok.). Kaupunkiympäristön apulaispormestarina jatkaa Anni Sinnemäki (vihr). Kulttuurin ja vapaa-ajan pormestarina edellisellä kaudella toiminut Nasima Razmyar (sd.) siirtyy kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi. Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarina aloittaa Daniel Sazonov (kok.) ja kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina Paavo Arhinmäki (vas.).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme