Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan kaupungin viime vuoden tilinpäätöksen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Helsingin kaupungin vuoden 2021 tilinpäätöksen kokouksessaan 28. maaliskuuta. Kaupunginhallitus antoi myös lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle nuorisolain muutoksen luonnoksesta.

Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo
Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo

Helsingin kaupungin tilinpäätöksen mukaan toimintamenokasvu sekä investointitaso pysyivät korkeana ja näiden seurauksena toiminnan ja investointien rahavirta toteutui 90 miljoonaa euroa alijäämäisenä. Kaupungin tilinkauden tulos oli 350 miljoonaa euroa heikentyen lähes 150 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta.

Lue tilinpäätöksestä lisää täältä.

Valtuutettujen aloitteiden käsittelyn muutos valtuustoon

Kaupunginvaltuutettujen aloitteiden käsittelyn muutos etenee valtuustoon. Siihen liittyen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy kaupungin hallintosääntöön tehtävän muutoksen.

Aloitejärjestelmän muutoksella pyritään keventämään aloitevastausten antamista ja käsittelyä ohjaamalla aloitteisiin vastaaminen sinne, missä asia parhaiten tunnetaan ja missä on toimivalta esitettyjen toimenpiteiden ratkaisemiseksi.

Kaupunginhallitukselta lausunto nuorisolain muutoksen luonnoksesta

Kaupunginhallitus antoi lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle nuorisolain muutoksen luonnoksesta. Helsingin kaupunki pitää luonnosta hallituksen esitykseksi nuorisolain muuttamisesta sekä siihen liittyvän valtioneuvoston asetuksen muuttamista pääosin kannatettavana.

Lakimuutoksella muun muassa vakiinnutetaan Harrastamisen Suomen malli pysyväksi toimintamalliksi kunnissa, ja siten edistetään perusopetukseen osallistuvien nuorten mahdollisuutta mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen. Lakimuutoksen jälkeen toiminta rahoitettaisiin valtionavustuksilla aiemman hankerahoituksen sijaan.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo
Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset kokevat kotikaupunkinsa edelleen turvalliseksi12.5.2022 09:56:47 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 lopussa toteutetussa laajassa turvallisuuskyselyssä Helsinki koettiin yhä pääosin turvalliseksi kaupungiksi. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kaupunki on yleisesti turvallinen tai vähintään melko turvallinen. Omalla asuinalueellaan 92 prosenttia vastaajista kokee olonsa yleisesti ottaen turvalliseksi, ja 76 prosentin mukaan oma asuinalue on turvallinen myös myöhään viikonloppuiltaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme