Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi osallistuvan budjetoinnin periaatteet

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 1.10. kokouksessaan osallistuvan budjetoinnin valmistelu- ja toteutusperiaatteista. Lisäksi kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se vahvistaa vuokrausperusteet asuntotonteille, joiden maanvuokrasopimukset päättyvät vuosina 2020 ja 2021.

Osallistuvan budjetoinnin periaatteiden mukaan budjettiehdotusten tulee olla kaupungin arvojen ja strategian mukaisia sekä kaupungin toimivallan puitteissa toteutettavissa. Lisäksi toivotaan, että ehdotukset lisäävät kaupunginosien toimivuutta, viihtyisyyttä, elinvoimaisuutta, turvallisuutta tai yhteisöllisyyttä paikalliset lähtökohdat ja voimavarat huomioiden. Osallistuvan budjetoinnin hankkeista päätetään vuosittain.

Kaupunki avaa osallistuvan budjetoinnin kautta vuosittain 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Summa jaetaan seitsemän suurpiirin kesken väkilukujen mukaan. Kuka tahansa helsinkiläinen yksityishenkilö tai yhteisö voi esittää kehitysideoita asuinalueelleen. Toteutukseen etenevistä ideoista äänestetään ja äänioikeus on kaikilla äänestysvuonna 12 vuotta täyttäneillä helsinkiläisillä.

Ideointivaiheen avaamisen on suunniteltu käynnistyvän marraskuussa. Ideat, äänestys sekä ajankohtaiset tiedot löytyvät digitaaliselta alustalta loppuvuodesta 2018 osoitteessa osallistu.hel.fi.

Osallistuva budjetointi toteuttaa kaupungin osallisuuden ja vuorovaikutuksen periaatteita ja sen tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia, edistää yhdenvertaisuutta sekä lisätä ymmärrystä kunnan toiminnasta.

Tonttien vuokrausperiaatteet valtuustoon

Helsingin kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se vahvistaa vuokrausperusteet asuntotonteille, joiden maanvuokrasopimukset päättyvät vuosina 2020 ja 2021. Vuosina 2020-2021 päättyy yhteensä noin 750 asuntotontin maanvuokrasopimusta.

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan muun muassa Mannerheimintie 162:n asemakaavan muuttamista, lautakuntien jäsenvalintoja sekä tonttien varauksia.

Kaikki kaupunginhallituksen 1.10. kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa. Kaikki kaupunginhallituksen päätösasiakirjat löytyvät täältä.

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälisten kiinteistösijoittajien rooli kasvaa pääkaupunkiseudun kiinteistösijoitusmarkkinoilla21.2.2019 13:26:14Tiedote

Ulkomaiset sijoittajat tekivät lähes kaksi kolmasosaa kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen kaupoista Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla vuonna 2018. Kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneet erityisesti pääkaupunkiseudusta, jossa tehtiin yli 60 % Suomen kiinteistökaupoista. Syitä kansainvälisten kiinteistösijoittajien kiinnostukseen erityisesti Suomea kohtaan ovat hienoisesti korkeampi nettotuottotaso verrokkimaihin verrattuna hyvä talouskehitys, moniin muihin Euroopan maihin verrattuna jäljessä kulkeva taloussykli, liiketoimintaympäristön vakaus, turvallisuus ja läpinäkyvyys sekä Suomen kuuluminen euroalueeseen. Asiat käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme