Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi talousarvioehdotuksen raamin

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 28.5. vuoden 2019 talousarvioehdotuksen raamin, lähiörahaston muuttamisen osallisuusrahastoksi sekä Laakson yhteissairaalaa koskevan sopimuksen.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä vuoden 2019 talousarvioehdotuksen raamin sekä vuosien 2019 - 2021 taloussuunnitelmaehdotuksen laatimisohjeet.

Samalla kaupunginhallitus päätti, että vuoden 2019 talousarviomäärärahojen taso tarkistetaan vastaamaan tuoreimpia ennusteita kustannustason muutoksesta (peruspalveluien hintaindeksi) ja väestönkasvusta kaupunkistrategiassa sovitulla tavalla talousarviovalmistelun edetessä.

Lähiörahastosta osallisuusrahasto

Kaupunginhallitus hyväksyi lähiörahaston muuttamisen osallisuusrahastoksi. Lähiörahastosta jaettiin viime viikolla viimeisen kerran rahoituksia hankkeille, jotka parantavat lähiöiden viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta sekä ikääntyvien kaupunkilaisten palvelumahdollisuuksia. Kaupunginhallituksen päättämä summa oli viisi miljoonaa. Uudesta osallisuusrahastosta rahoitetaan osallistuvan budjetoinnin kustannukset.

Kaupunginvaltuusto päättää osallisuusrahaston perustamisesta 13.6.

Laakson yhteissairaalan hankesuunnittelun sopimus hyväksyttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Laakson yhteissairaalan hankesuunnitteluvaihetta ja siihen liittyvää hankintayhteistyötä koskevan sopimuksen. Hankesuunnittelun arvonlisäveroton kokonaiskustannus on enintään 9 000 000 euroa ja Helsingin kaupungin osuus hankesuunnittelun kustannuksesta on arvonlisäverottomana enintään 5 310 000 euroa.

Muita kaupunginhallituksen kokouksessa 28.5. käsiteltyjä asioita olivat muun muassa määrärahojen myöntäminen projektialueiden puistojen ja liikunta-alueiden rakentamista varten sekä Helsingin kaupungin ympäristöraportti.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27281
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme