Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman seurantaraporttia

Jaa
Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 24. huhtikuuta kokouksessaan omalta osaltaan Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman 2020 (AM-ohjelma 2020) seurantaraportin 2023. Raportti sisältää katsauksen Helsingin ajankohtaiseen asuntopoliittiseen tilanteeseen ja asuntotuotannon näkymiin.

Lisäksi raportti sisältää selvityksen AM-ohjelman 2020 tavoitteiden toteutumisesta tähänastisella ohjelmakaudella ja erityisesti vuonna 2022.

Seurantaraportin yhteydessä tuotiin tiedoksi myös keväällä 2019 hyväksyttyjen Helsingin tontinluovutusta koskevien linjausten arviointi vuodelta 2022.

Raportti etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Vuokraoikeuden ja rakennuksen ostaminen Kiinteistö Oy Auroranlinnalta 

Kaupunginhallitus päätti ostaa Kiinteistö Oy Auroranlinnalta yhteensä noin 5 829 m² suuruiset vuokraoikeudet omistamilleen tonteille Mechelininkadulla sekä toisella tontilla sijaitsevan asuinkerrostalon 5 940 000 euron kauppahinnalla. Kauppa on edellytys Marian kasvuyrityskampuksen toteuttamiselle.

Marian kasvuyrityskampuksen asemakaavamuutoksen toteuttaminen edellyttää kaupan kohteen vuokraoikeuden päättämistä ja asuinkerrostalon purkamista. Kaikille nykyisille vuokralaisille pystytään heidän niin halutessaan vuokraamaan toinen asunto Kiinteistö Oy Auroranlinnan asuntokannasta. Yhtiö on tiedottanut vuokralaisiaan kaavoituksesta ja siihen liittyvästä rakennuksen purku-uhasta kaavaprosessin aikana vuodesta 2018 lähtien.

Asemakaavan muutos mahdollistaa noin 71 000 k-m² uutta toimitilaa. Alueelle on arvioitu syntyvän noin 3 500 uutta työpaikkaa.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi vuoden 2024 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2024–2026 taloussuunnitelmaehdotuksen valmisteluaikataulun tiedoksi. 

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Lukiokoulutuksen suosio kasvanut Helsingissä – nuorten koulutuspoluissa kuitenkin väestöryhmittäisiä ja alueellisia eroja30.5.2023 10:47:38 EEST | Tiedote

Valtaosa helsinkiläisnuorista siirtyy peruskoulusta suoraan toisen asteen koulutukseen. Aiempaa useampi nuori hakee ensisijaisesti lukiokoulutukseen, ammatillisessa koulutuksessa suosio kohdistuu tiettyihin tutkintoihin. Nuorten koulutuspoluissa on Helsingissä kuitenkin väestöryhmittäisiä ja asuinalueellisia eroja. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tilastojulkaisusta Nuorten koulutus Helsingissä – polku peruskoulusta eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme