Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli henkilöstöraporttia, kaupunkistrategiaa sekä toimielinten sähköisiä kokouksia

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4.4. merkitä tiedoksi kaupungin henkilöstöraportin vuodelta 2021. Kaupunginhallitus päätti myös, että sähköiset kokoukset ovat jälleen mahdollisia kaupungin toimielimissä koronatilanteen vuoksi.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi kaupungin henkilöstöraportin vuodelta 2021. Henkilöstöraportti antaa kokonaiskuvan kaupungin henkilöstöstä ja niistä henkilöstöpoliittisista toimenpiteistä, joilla edistetään hyvää henkilöstökokemusta ja siten kaupunkistrategian toteutumista.

Henkilöstömäärä oli vuoden vaihteessa 39 255, mikä oli 103 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvua oli 0,25 prosenttia, kun edellisenä vuonna vastaava kasvu oli 4,5 prosenttia.

HR keskittyi vuonna 2021 kolmeen strategiseen henkilöstöteemaan, jotka olivat johtaminen ja työhyvinvointi, henkilöstön saatavuus sekä digitaalisuus henkilöstön potentiaalin hyödyntämisessä ja urakierrossa.

Sähköiset kokoukset taas mahdolliseksi kaupungin toimielimissä

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunginvaltuustoa lukuun ottamatta kaupungin toimielimet pitävät läsnäkokousten sijasta kokouksen sähköisessä toimintaympäristössä, johon osallistutaan sähköisen etäyhteyden avulla. Kokoukseen saa osallistua myös läsnä. Helsingin heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi siirtyminen etäkokouksiin on perusteltua.

Päätös tulee voimaan 5.4.2022 ja on voimassa toistaiseksi.

Kaupunkistrategiasta toimeenpanopäätös

Kaupunginhallitus teki kokouksessaan kaupunkistrategian toimeenpanopäätöksen. Kaupunginhallitus totesi, että Kasvun paikka -kaupunkistrategiaa toteutetaan valtuustokaudella 2021–2025 neljällä strategisella poikkihallinnollisella ohjelmalla, jotka ovat vastuullinen ja kestävä talous, kunnianhimoinen ilmastovastuu, viihtyisä kaupunki ja segregaation ehkäiseminen. Kaupunginhallitukselle raportoidaan ohjelmien etenemisestä
vuosittain.

Kaupunginvaltuusto päätti 13. lokakuuta 2021 Helsingin kaupunkistrategiasta vuosille 2021–2025.

Lausuntoja lakimuutoksiin

Kaupunginhallitus antoi lisäksi kaksi lausuntoa lakimuutoksiin. Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle koski opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamista. Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle koski vammaispalvelulainsäädännön uudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnosta.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Taustatilaisuus Helsingin matkailun näkymistä keskiviikkona 1.6.2022 klo 10–1125.5.2022 09:00:00 EEST | Kutsu

Toimituksenne edustaja on tervetullut Helsingin kaupungin järjestämään taustatilaisuuteen Helsingin kansainvälisen matkailun tulevaisuuden näkymiä ja tulevaa tapahtumakesää koskien. Taustatilaisuus järjestetään Helsingin kaupungintalolla keskiviikkona 1. kesäkuuta klo 10–11. Paikkana on kokoustila Harvia, johon sisääntulo käy Aleksanterinkadun puolelta, osoitteesta Aleksanterinkatu 20.

MEDIAKUTSU: Kestävien kaupunkien tavoitteita ja oppeja kaikille avoimessa Sustainable Cities -keskustelufoorumissa 31.5.202224.5.2022 13:00:00 EEST | Kutsu

Helsingin kaupunki ja YK-yliopiston WIDER-instituutti (UNU-WIDER) toteuttavat pormestari Juhana Vartiaisen isännöimänä sarjan kestävää kehitystä käsitteleviä Sustainable Cities -keskustelufoorumeita. Sarjan ensimmäinen osa järjestetään Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla keskiviikkona 31.5.2022 klo 15.30–17. Tilaisuuden teemana on Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoite SDG8, joka koskee ihmisarvoista työtä ja talouskasvua. Tilaisuus on englanninkielinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme