Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseen

Jaa

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa kaupunginhallitus päätti lainan myöntämisestä Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeeseen. Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle Kallion Siltasaarenportin asemakaavan muutoksen hyväksymistä.

Kaupunginvaltuusto päätti esittää valtuustolle 11. kaupunginosan korttelia 306, korttelin 307 tonttia 7 sekä katualuetta koskevan asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Asemakaavan muutos koskee nykyisin virasto- ja hallintorakennus käytössä olevia tontteja Toisen linjan ja Siltasaarenkadun risteyksessä sekä tonttien välistä Siltasaarenkadun katualuetta.

Suunnittelukilpailun voittaneessa Lyyra-hankkeessa nykyiset virasto- ja hallintorakennukset puretaan. Kaavaratkaisulla mahdollistetaan voittaneen ehdotuksen mukainen ratkaisu. Ratkaisu mahdollistaa tonteille monipuolista toimitilarakentamista, Linjoille tyypillistä kivijalkaliiketilaa sekä asumista. Hankkeen tavoitteena on tukea alueen kehitystä uuden yleiskaavan tavoitteiden mukaisesti keskusta-alueena ja parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Helsingin kaupunki omistaa alueen ja kaavaratkaisu on tehty kaupungin aloitteesta.

Asia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallitus myönsi lainaa Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeeseen

Kaupunginhallitus päätti myöntää Stadion-säätiö sr:lle Olympiastadionin perusparannus-ja uudistamishankkeeseen 25,5 miljoonan euron suuruisen lainan urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista.

Kaupunki on kattanut peruskorjaushankkeen rahoitusta yhteensä 130,5 miljoonalla eurolla kaupunginvaltuuston tekemän rahoitusosuuspäätöksen mukaisesti. Valtio on sitoutunut osallistumaan hankkeen kustannuksiin enintään 50 % osalta.

Kaupunginhallituksen 5.8. kokouksen päätökset löytyvät päätöstiedotteesta. Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallituksen syyskauden kokoukset

Kaupunginhallituksen kokoukset pidetään yleensä maanantaisin. Kokousten esityslistat ovat luettavissa hel.fi-sivuilla kokousta edeltävänä torstaina. Kokousten päätöksistä tiedotetaan kokousten jälkeen kohdassa päätöstiedotteet.

Syyskauden viimeinen kokous pidetään 16.12. Kokousta ei järjestetä 2.9. ja 14.10. Kaupunginhallituksen aamukoulukokoukset pidetään 24.1., 7.3., 25.4., 13.6., 3.10., 7.11. ja 5.12.

Kaupunginhallituksen kokoukset eivät ole avoimia yleisölle.

Lisätietoja:

Kaupunginhallitus 

Jäsenet ja kokousajat 

Esityslista 5.8.2019 

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme