Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus myönsi yleisavustuksia ja asukasosallisuuden avustuksia vuodelle 2020

Jaa

Kaupunginhallitus päätti myöntää vuoden viimeisessä kokouksessaan yhteensä 864 200 euroa yleisavustuksia ja asukasosallisuuden avustuksia yhteensä 786 100 euroa vuodelle 2020. Kaupunginhallitus päätti myös uudesta nuorisoneuvostosta.

Kaupunginhallitus myönsi yhteensä 864 200 euroa yleisavustuksia. Kaupunginhallituksen myöntämiin avustuksiin on vuoden 2020 talousarviossa varattu 2,1 miljoonaa euroa. Yleisavustuksia myönnetään sellaisille järjestöille, joiden toiminta ei kuulu minkään lautakunnan toimialaan. 

Asukasosallisuuden avustuksia myönnettiin yhteensä 786 100 euroa. Avustuksia myönnettiin Helsingin kaupungin strategian mukaiseen ja kaupungin toimintaa täydentävään, yleishyödylliseen, avoimeen ja pääsääntöisesti maksuttomaan, innovatiiviseen ja monipuolisesti eri väestöryhmille suunnattuun toimintaan. Avustettavan toiminnan tavoitteena tulee olla asukkaiden osallistumisen, vaikutusmahdollisuuksien, yhteisöllisyyden, alueen viihtyisyyden ja vetovoiman parantaminen.

Lisätietoja myönnetyistä avustuksista ja hakuprosessista löytyy esityslistan liitteistä.

Kaupunginhallitus asetti Helsingin nuorisoneuvoston 2020-21

Kaupunginhallitus asetti vuosiksi 2020-2021 Helsingin nuorisoneuvoston. Neuvoston tehtävänä on edistää ja tukea nuorten äänen kuulumista, nuorten osallisuutta ja nuorten toiminnan vaikuttavuutta kaupungissa ja kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa.

Helsingin uuteen nuorisoneuvostoon kuulu 30 nuorta, jotka valittiin vaaleilla. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalvelut järjesti vaalit 11.-22.11.2019 kouluissa ja oppilaitoksissa. Äänestyksen toteutukseen osallistuivat sekä kaupungin että yksityiset koulut ja oppilaitokset. Vaaleissa äänestäminen tapahtui digitaalisesti nVotes -sovelluksessa koulun tai oppilaitoksen sähköpostitunnuksilla tai äänestäjälle henkilökohtaisesti luodulla tunnuksella.

Vaaleissa annettiin yhteensä 9 396 ääntä ja äänestysprosentti oli 35,4%.

Nuorisoneuvoston kokoonpano löytyy esityksestä.

Kaupunginhallituksen seuraava kokous tammikuussa

Kaupunginhallitus kokoontui 16.12. vuoden viimeiseen kokoukseensa.

Vuonna 2020 kaupunginhallitus kokoontuu edelleen maanantaisin. Kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään 13.1. ja kauden viimeinen kokous pidetään 22.6.

Kokouksia ei ole 17.2. ja 13.4. Kevään aamukoulukokoukset pidetään 26.3., 23.4. ja 28.5.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme