Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus päätti ensi vuoden yleisavustuksista

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5. joulukuuta ensi vuoden yleisavustusten myöntämisestä. Helsinki myöntää yleisavustuksia noin 20 yhdistykselle yhteensä 857 200 euroa.

Helsingin kaupungin yleisavustukset on tarkoitettu rekisteröityjen yhteisöjen yleisesti hyödylliseen toimintaan. Kaupunginhallituksen yleisavustusta voi hakea toimintaan, joka ei kuulu minkään lautakunnan toimialaan.

Vuodelle 2023 osoitettuja avustushakemuksia tuli sähköiseen järjestelmään yhteensä 20 kappaletta. Avustuksen saaneet järjestöt ja avustussummat löytyvät kaupunginhallituksen esityksestä.

Kaupunginhallitus myönsi rahoitusta Siisti kesä -hankkeeseen

Kaupunginhallitus päätti myöntää rahoitusta Siisti kesä -hankkeeseen nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseksi. Hankkeeseen käytetään yhteensä 920 000 euroa.

Siisti kesä -hanke on tarkoitettu 16–20-vuotiaille nuorille. Myös 15-vuotiaat peruskoulun suorittaneet nuoret voivat työskennellä hankkeessa. Määrärahalla voidaan palkata noin 270 nuorta työsuhteisiin, jotka kestävät kolmesta viikosta kahteen kuukauteen.

Kivinokan kaavaratkaisu etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle Kivinokan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaavaratkaisu mahdollistaa sen, että Kivinokka säilyy sekä merkittävänä luontokohteena että monipuolisena virkistysalueena, jossa perinteinen kesämajatoiminta ja veneily jatkuvat ja yleisen virkistyskäytön edellytykset paranevat.

Kaavaratkaisu on tehty, koska alue on Kivinokan osalta ollut asemakaavoittamaton. Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Lisäksi kaupunginhallitus määräsi Helsingin yleiset ennakkoäänestyspaikat ja vaalipäivän äänestyspaikat vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Ennakkoäänestyspaikat on pyritty järjestämään paikkoihin, joissa helsinkiläiset äänestäjät muutoinkin liikkuvat.

Ennakkoäänestyspaikkoja on mm. kirjastoissa, nuorisotaloissa ja kauppakeskuksissa. Vaalipäivän äänestyspaikoista useimmat sijoitetaan samoihin tiloihin kuin aiemmissa vaaleissa, jotta äänestäjien on mahdollisimman helppo löytää äänestyspaikka.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme