Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus päätti lahjoittaa ensihoitoyksikköjä Ukrainan pelastustoimelle

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28.11. ensihoitoyksiköiden lahjoituksesta Ukrainan pelastustoimelle. Kaupunginhallitus hyväksyi myös määrärahan kaupungin henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaetuun.

Kaupunginhallitus päätti lahjoittaa Ukrainan pelastustoimelle Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle tarpeettomiksi jääneet viisi ensihoitoyksikköä. Lahjoituksen arvo yhteensä on noin 60 000 euroa.

Pelastuslaitos sai käyttöönsä viime kesänä uusia ensihoitoyksiköitä eli ambulansseja. Ensihoitoyksiköiden elinkaari pelastuslaitoksella on noin kolme vuotta, jonka jälkeen ne toimivat varayksikköinä 3–5 vuotta. Lahjoitettavat ambulanssit ovat vuosien 2016 ja 2014 vuosimallia. Ne ovat tähän saakka toimineet varayksikköinä ja ovat nyt uusien ensihoitoyksiköiden myötä jäämässä tarpeettomiksi.

Pelastuslaitos on huoltanut, kunnostanut ja varustanut kyseiset ensihoitoyksiköt lahjoitettavaksi Ukrainan pelastustoimen käyttöön.

Määräraha kaupungin henkilöstön liikunta- ja kulttuurietuun

Kaupunginhallitus päätti myöntää määrärahan vuoden 2022 talousarviosta henkilöstön liikunta- ja kulttuuriedun toteuttamiseen. Edulla halutaan edistää henkilöstön hyvinvointia ja vahvistaa henkilöstön pito- ja vetovoimaa.

Tarjottava etu on verovapaa ja sen arvo on enintään 200 euroa työntekijää kohden. Edun arvo on sidoksissa yhtäjaksoisesti kertyneen palvelussuhteen kestoon. Etua voi käyttää liikunta- ja kulttuuripalveluihin oman mieltymyksen mukaisesti.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja27.1.2023 11:19:07 EET | Tiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Kesätyöntekijöitä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme