Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus: Talousarvioehdotus valtuustoon

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan esityksen ensi vuoden talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi 2018-2020. Nyt hyväksytty ehdotus perustuu kaupunginhallituksessa edustettuina olevien valtuustoryhmien budjettineuvotteluissa sovittuun neuvottelutulokseen. Ehdotus on tämän tiedotteen liitteessä.

Budjettineuvotteluissa sovitun mukaisesti tuloveroprosentiksi kaupunginvaltuustolle esitetään pormestarin ehdottama 18,0. Tämä on puoli prosenttia pienenmpi, kuin Helsingin nykyinen tuloveroprosentti. Muutettu esitys kiinteistöveroprosenttiin on tämän tiedotteen liitteessä. Talousarvioehdotus sekä kunnallisveroprosentti ja kiinteistöveroprosentti käsitellään kaupunginvaltuustossa 15.11. ja 29.11.

Jätkäsaareen kaksi puistoa

Kaupunginhallitus hyväksyi kaksi uutta puistosuunnitelmaa Jätkäsaareen.
Poseidoninpuisto rajautuu Panamankatuun ja Poseidoninkujaan sekä osittain asuinkerrostalojen korttelialueeseen. Hieman yli 7 000 neliömetrin laajuiseen puistoon rakennetaan leikkipaikka ja väriasfalttialue sekä sijoitetaan erilaisia leikkivälineitä. Keskiosa on avointa nurmikkoa, ja puiston reunoilla on puustoinen vyöhyke.
Poseidoninpuistoa vähän suurempi Tritoninpuisto rajautuu Lauttasaarenselän vesialueeseen, Panamankatuun ja osittain Saukonlaituriin. Puistoon rakennetaan mutkitteleva kulkureitti ja sen varrelle istutussaarekkeita. Rantavyöhyke rakennetaan kivilohkareista.
Poseidoninpuiston puistosuunnitelman mukaiset rakentamiskustannukset ovat enintään 1 500 000 euroa ja Tritoninpuiston enintään 1 250 000 euroa.
Puistot on tarkoitus toteuttaa asuntoalueen rakentumisen aikataulun mukaisesti 2020-luvulla.

Kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden kokousaikataulun ja sekä joukon yleiskaavakäsittelyn yhteydessä syksyllä 2016 esitettyjä toivomusponsia, joista Nina Hurun toivomusponteen jaettiin esittelijän muutettu vastausehdotus (tämän tiedotteen liitteenä).  Pöydälle seuraavaan kokoukseen jätettiin  mm. valtuustolle esitettävä asia Nuorten aloitteet alkuvuodelta 2017 sekä Pääkaupunkiseudun yhteistyösopimus vuosille 2017-2021. 

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset julkaistaan täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
Puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Razmyar: Helsinkiin kaivataan yöpormestaria23.3.2018 15:31Tiedote

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar esitti viime syksynä julkisuudessa ajatuksen, että Helsinki tarvitsisi yöpormestarin edistämään parempaa yöelämää. Hanke sai vauhtia perjantaina järjestetyssä seminaarissa, johon oli kutsuttu laajasti Helsingin yöelämän toimijoita. Tilaisuuden alustajina toimivat Amsterdamin yöpormestari Mirik Milan sekä Berliinin Club Commissioner Lutz Leichsenring.

Kalasatamaan luodaan maailman laajinta älykaupunkialustaa taloteknologian avulla21.3.2018 08:26Tiedote

Helsingin Kalasataman älykäs kaupunginosa voitti kansainvälisessä KNX Award -kilpailussa oman sarjansa ensimmäisen palkinnon. Kalasataman älykkäät kiinteistö- ja huoneistoautomaatio sekä energiaratkaisut olivat kilpailun finaalissa 40 muun ehdotuksen kanssa. Kaikkiaan kansainväliseen KNX Award -kilpailuun tuli lähes 10 000 ehdotusta. ”Palkinto on hieno tunnustus Helsingin kaupungille älykaupunkikehityksen saralla. Se myös osoittaa kuinka tärkeä rooli kaupungeilla on uusien markkinoiden mahdollistajana. Avointen standardien vaatiminen ja innovatiiviset tontinluovutusehdot ovat toimineet Kalasatamassa. Tällä tavalla kaupunki voi tarjota riittävän isoja kokeilualustoja uusien kestävien ratkaisujen testaamiseksi ja levittämiseksi. Parhaimmillaan tunnetun standardin käyttö auttaa uusia innovaatioita leviämään maailmanlaajuisesti”, sanoo Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. Kalasatamassa on käytössä KNX-standardi talotekniikan automatisoinnissa. Tämä tarkoittaa, ett

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme