Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginkirjaston kirjoituskilpailussa palataan vaikuttaviin lukukokemuksiin

Jaa

Helsingin kaupunginkirjasto järjestää nuorten ja aikuisten kirjoituskilpailun, jonka aiheena on teos, joka muutti minua. Kilpasarjoja on kaksi. Nuorten sarjassa kilpailevat 12-20 -vuotiaat. Aikuisten kilpasarja on tarkoitettu 21 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kirjoittajille.

Kuvitus: Daniel Leiviskä - Helsingin kaupunki
Kuvitus: Daniel Leiviskä - Helsingin kaupunki

Toivomme vapaamuotoisia esseitä, joiden enimmäispituus on 5 sivua. Kuka tahansa voi osallistua kilpailuun mistä päin Suomea tahansa joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kilpailuaika on 1.10.-31.12.2021. Voittajat julkistetaan Lainan päivänä, tiistaina 8.2.2022.

Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta kirjakaupan lahjakortein (30, 50 tai 75 euroa). Lisäksi jokainen palkittu saa Suurteoksia-kirjan (Tammi, 2021).

Parhaat tekstit julkaistaan pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-verkkosivuilla. Kirjasto pidättää oikeuden julkaista kilpailutekstejä veloituksetta.

Kilpailun tuomariston muodostavat Helsingin kaupunginkirjaston asiantuntevat lukijat.

Lähetä kilpailutekstin mukana seuraavat tiedot: nimi, ikä, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kilpailuteksti lähetetään sähköpostilla osoitteeseen niina.holm@hel.fi tai postitetaan osoitteella Keskustakirjasto Oodi/Kirjoituskilpailu, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Huomaa, että kilpailutekstejä ei palauteta.

Kirjoituskilpailu on jatkoa talvella 2021 järjestetylle toivo-teemaiselle kirjoituskilpailulle. Toivon teema inspiroi lähes 300 kirjoittajaa. Kilpailuun saapui tekstejä eri ikäisiltä kirjoittajilta ympäri Suomen. Valtaosa kirjoittajista osallistui suomenkielisellä tekstillä, mutta joukossa oli myös englanniksi tai ruotsiksi kirjoittavia.

Nuorten sarjan voitti 17-vuotias Aada Pukki Uudestakaupungista. Aikuisten sarjan voittajaksi valittiin 39-vuotias Matti Reinikka Helsingistä.

Avainsanat

Kuvat

Kuvitus: Daniel Leiviskä - Helsingin kaupunki
Kuvitus: Daniel Leiviskä - Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme