Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginmuseon Meidän itä -näyttelyssä kaupunkilaiset kertovat omasta Itä-Helsingistään

Jaa

Kaupunginmuseo kokeili uudenlaista aineistonkeruutapaa: pilottiprojektissa pop up -näyttely koostettiin yhteisöllisesti kaupunkikävelyillä Kontulassa ja Vuosaaressa.

Haastattelemassa ja kuvaamassa Vuosaaren Hiekkajaalanrannassa. Kuva: Hanna-Liina Wäre.
Haastattelemassa ja kuvaamassa Vuosaaren Hiekkajaalanrannassa. Kuva: Hanna-Liina Wäre.

Meidän itä -projekti on osa Helsingin kaupunginmuseon ja Helsingin yliopiston Jaettu kaupunki -hanketta, jonka puitteissa on eri tavoin tutkittu ja dokumentoitu helsinkiläisten kokemuksia asuinympäristöistään. Projektiin osallistui 19 kaupunkilaista, jotka tavoitettiin sosiaalisen median sekä erilaisten yhteisöjen kautta. Projektin koordinaattorit vetivät kaupunkikävelyitä, joiden aikana osallistujat esittelivät ja kuvasivat itselleen tärkeitä paikkoja Kontulassa tai Vuosaaressa ja kertoivat niihin liittyviä muistoja ja tarinoita.

Kuvista ja kertomuksista on koostettu pop up -näyttely, joka on esillä Vuosaaren Mosaiikkitorilla 16.–18.4. ja Kontulan kirjaston aukiolla Kontula Electronic -festivaalin yhteydessä 20.–22.4.2018. Näyttely on interaktiivinen: kävijät voivat jättää oman Itä-Helsinkiin liittyvän tarinansa näyttelyn yhteydessä tehtävään keruuseen ja jakaa oman paikkansa sosiaalisessa mediassa.

Näyttelyn avajaiset pidetään Vuosaaren Mosaiikkitorilla 16.4.2018 kello 13.00. Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Projektin aikana syntyneitä valokuvia ja kerättyjä tarinoita tullaan tallentamaan Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin, Finnaan (finna.fi) ja Helsinkikuvia.fi-palveluun (helsinkikuvia.fi). Dokumentointi on osa suomalaisten museoiden valtakunnallista tallennustyönjakoa. Helsingin kaupunginmuseon yhtenä tallennusalueena on Helsinki elinympäristönä.

Näyttelyaikataulu:

Mosaiikkitori, Vuosaari 16.–18.4.2018. Avoinna ma–ke 11.00–17.00.

Kontulan kirjaston aukio, Kontula 20.–22.4.2018. Avoinna pe 15.00–20.00, la 11.00–18.00 ja su 11.00–15.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss, Helsingin kaupunginmuseo
minna.sarantola-weiss@hel.fi, puh. 09 310 36488 tai 050 374 3100

Kuvat

Haastattelemassa ja kuvaamassa Vuosaaren Hiekkajaalanrannassa. Kuva: Hanna-Liina Wäre.
Haastattelemassa ja kuvaamassa Vuosaaren Hiekkajaalanrannassa. Kuva: Hanna-Liina Wäre.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pyhäinpäivänä Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa12.10.2018 10:00Tiedote

Pyhäinpäivänä 3.11. Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa. Vuoden viimeisissä festivaaleissa on ohjelmaa ja toimintaa etenkin nuorille ja lapsiperheille. Maunulakekrissä voit tavata muun muassa Kekri Kaisan, Mimin ja Kukun sekä Roskis Nallen. Perheen pienimmät voivat myös osallistua työpajoihin, joissa askarrellaan kekrihimmeleitä ja rakennetaan kauhea kummitussokkelo. Maunulakekriin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme