Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungintalon aulan uudistustyöt käynnistymässä

Jaa

Helsingin kaupungintalon aulan uudistamiseen liittyvään remonttiin valmistaudutaan 22. syyskuuta alkaen, jolloin aula sulkeutuu yleisöltä. Nykyisen aulan viimeisenä näyttely- ja tapahtumakokonaisuutena koettiin Helsinki Design Weekin päätapahtuma TRUST 6.–16. syyskuuta.

Helsingin kaupungintalo. (Kuva: Kimmo Brandt)
Helsingin kaupungintalo. (Kuva: Kimmo Brandt)

Kaupungintalon pääsisäänkäynti pysyy uudistustyön alkamisesta huolimatta toistaiseksi avoimena, mutta remontin myöhemmässä vaiheessa kulku talolle ohjataan toista reittiä.

Uudistuksessa aulasta kehitetään asukkaiden, vierailijoiden ja kaupungin henkilöstön yhteistä ”työhuonetta” ja tapahtumatilaa, jossa voi osallistua Helsingin kehittämiseen ja tutustua kaupungin kärkihankkeisiin. Uusi palvelu- ja tilakonsepti tulee tuomaan esille Helsingin kaupunkibrändiä ja kaupunkistrategiaa sekä visiota olla maailman toimivin kaupunki.

Uudistettu aula avautuu yleisökäyttöön alkuvuodesta 2019. Kokonaisuus tulee kattamaan pääaulan kokoustiloineen ja palvelupolun toisen kerroksen juhlasaliin. Muutostöissä huomioidaan aulan rakennustaiteelliset arvot ja suojelunäkökulmat.

Palvelumuotoilun keinot käytössä

Aulan uudistushanketta edeltäneessä sisäisessä kehitystyössä tunnistettiin aulan toimintaan liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia sekä ideoitiin aulan tulevia käyttäjäryhmiä ja palveluita.

Suunnittelun tueksi järjestettiin keväällä useita haastatteluja sekä työpajoja, joihin kutsuttiin mukaan kaupungin henkilöstöä, sidosryhmiä ja asukkaita. Alustavia suunnitelmia pääsi kommentoimaan huhtikuussa aulassa järjestetyssä kaikille avoimessa näyttelyssä.

Uudistuksen suunnittelukumppaniksi valittiin alkukeväästä designtoimisto Kuudes Helsinki. Aulan arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta vastaavat Verstas Arkkitehdit ja Suunnittelutoimisto Koko3.

Helsinki-neuvontaa useissa pisteissä

Kaupungintalon aulassa toimintansa 21. syyskuuta kello 16 päättävä Virka-infon neuvonta muuttaa nimensä Helsinki-infoksi ja avaa uuden palvelupisteen Oodissa 3. joulukuuta. Neuvontaa saa siihen asti puhelimitse ja chatissa maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaisin kello 9–15 (puh. 09 310 11111, www.hel.fi/neuvontachat).

Maahanmuuttajille suunnattu neuvontapiste on siirtynyt aulasta International House Helsinkiin (Albertinkatu 25) ja palvelee arkisin kello 9–16. Maahanmuuttajien puhelin- ja chatneuvonta palvelee maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaisin kello 9–15 (puh. 09 310 111 12, www.hel.fi/maahanmuuttajat/fi).

Helsingin matkailuneuvonta palvelee päärautatieasemalla ja lentokentällä. Helsingin päärautatieaseman toimipiste on auki talvikaudella 1. lokakuuta alkaen arkisin kello 9.30–17.30 ja viikonloppuina sekä pyhäpäivinä kello 10–16. Lentoaseman matkailuneuvonta palvelee talvikaudella maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–18 (s-posti: helsinki.touristinfo@hel.fi, puh. 09 3101 3300 / maanantaista lauantaihin kello 9–15, kiinni sunnuntaisin).

Matkailijaryhmien suosimat kaupungintalon aulan WC-tilat pois käytöstä

Matkailijaryhmien suosiossa olevat kaupungintalon aulan WC-tilat ovat pois käytöstä uudistustöiden aikana.

Uudistetun aulan avauduttua alkuvuodesta 2019, WC-tilat eivät toimi enää matkailijaryhmien käytössä. Ryhmiä palvelevat Torikortteleiden Sofiankadun yleisö-WC:t, jotka ovat olleet 3. syyskuuta alkaen avoinna kaikkina päivinä kello 8–20. Lisäksi korvaavia WC-tiloja suunnitellaan ensi kesän vilkkainta matkailukautta ajatellen Kauppatorin tuntumaan. Tämän väliaikaisen ratkaisun ohella etsitään pysyvämpää parannusta WC-tilanteeseen osana Kauppatorin kehittämissuunnitelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, Helsingin kaupunginkanslia,
s-posti: sanna-mari.jantti@hel.fi, puh. 0400 536 581

Kaupunkimuotoilupäällikkö Päivi Hietanen, Helsingin kaupunginkanslia,
s-posti: paivi.hietanen@hel.fi, puh. 040 665 3229

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä,
s-posti: laura.itavaara@hel.fi, puh. 050 547 5706

Kuvat

Helsingin kaupungintalo. (Kuva: Kimmo Brandt)
Helsingin kaupungintalo. (Kuva: Kimmo Brandt)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme