Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin ensi vuoden talousarvion

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23. marraskuuta Helsingin ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman ohjeellisena vuosille 2023–2025.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen takia Helsingin pitää eriyttää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen talous talousarviossa ja kirjanpidossa. Ensi vuoden alusta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen rahoitus muodostuu valtiolta saatavasta yleiskatteellisesta rahoituksesta sekä asiakasmaksutuloista ja muista toimintatuotoista.

Helsingin talousarvioon voi tutustua täällä. Talousarviosta on julkaistu myös tiivistelmä.

Valtuusto käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita

Kaupunginvaltuusto käsitteli lisäksi valtuustoryhmien ryhmäaloitteita ja valtuutettujen aloitteita.

Ryhmäaloitteita oli neljä: kokoomuksen valtuustoryhmän ryhmäaloite varautumisen vahvistamisesta turvallisuusympäristön muuttuessa, vihreän valtuustoryhmän ryhmäaloite ikääntyneiden neuvolatoiminnan perustamisesta seniorikeskuksiin, keskustan valtuustoryhmän ryhmäaloite asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien parantamisesta asumisen laatuun ja viihtyisyyteen liittyen sekä kristillisdemokraattien valtuustoryhmän ryhmäaloite hammashoidon parantamisesta.

Kaupunginvaltuuston vuoden 2022 viimeinen kokous on keskiviikkona 7. joulukuuta. Kokous alkaa jo kello 16.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto varasi alueen Kampin metroaseman läheltä toimitilahankkeen kehittämistä varten6.2.2023 19:24:58 EET | Tiedote

Kampin metroaseman lähialueet ovat vetovoimaisia yritysten sijaintipaikkoina. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto varasi toimitilahankkeen kehittämistä varten tällä hetkellä pysäköinti- ja katualueena olevan alueen Kampin Autotalokorttelin ja Eteläisen rautatiekadun välissä. Jaosto käsitteli myös muita tonttivarauksia ja tutustui kaupungin elinkeinopoliittisiin painopisteisiin liittyviin tilannekatsauksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme