Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavaratkaisut kuudelle alueelle

Jaa

Kaupunginvaltuusto kokoontui 26.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Osa valtuutetuista osallistui kokoukseen etäyhteydellä ja osa paikan päällä valtuustosalissa. Kokouksessa hyväksyttiin kaavaratkaisu kuudelle eri alueelle, muun muassa Jätkäsaareen, Itäkeskukseen ja Vallisaareen.

Jätkäsaaren asemakaava koskee satama-aluetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa kahden toiminnoiltaan sekoittuneen, eli asumista ja muita toimintoja sisältävän korttelin rakentamisen. Palvelukortteleiden keskeisen julkisen ulkotilan muodostaa kortteleiden väliin sijoittuva Gibraltarinaukio, jonka varrelle on tarkoitus sijoittaa muun muassa liiketiloja, päiväkoti sekä kortteleiden yhteisöllinen kylätalo.

Itäkeskuksessa Raide-Jokeriin liittyviä muutoksia

Itäkeskuksessa asemakaavan muutos koskee Itäkeskuksen metro- ja bussiasemaa. Aluetta on kehitys- ja kaavahankkeen yhteydessä päätetty kutsua Itäkeskuksen Jokerikortteliksi alueelle 2020-luvulla rakennettavan pikaraitiotie Raide-Jokerin päätepysäkin mukaan. Kaava mahdollistaa kaupunkirakenteen tiivistämisen sekä liike-, toimisto- ja majoitustilojen sekä asuntojen rakentamisen itäisen Helsingin tärkeimmässä joukkoliikenteen solmukohdassa. Se mahdollistaa myös alueella olevan joukkoliikenneterminaalin uusimisen ja siten joukkoliikennepalveluiden laatutason nostamisen.

Kauppamyllyntien ympäristön kaavamuutos koskee Roihupellon teollisuusaluetta Viilarintien ympäristössä ja pieneltä osin myös Myllypuron lounaisosaa. Se mahdollistaa Viilarintielle tulevan Raide-Jokeri -raitiotien pysäkkien läheisyyteen uutta toimitilarakentamista sekä uuden liikuntaan ja hyvinvointiin painottuvan vapaa-ajankeskuksen rakentamisen Viilarintien ja Kauppamyllyntien risteykseen.

Vallisaareen suunnitteilla luontomatkailupalveluja

Vallisaaren asemakaava koskee Vallisaarta ja Kuninkaansaarta sekä niiden ympärillä olevia pienempiä luotoja ja saaria. Kaavaratkaisu mahdollistaa saarten kehittämisen luonto- ja kulttuurimatkailuun sekä virkistyskäyttöön. Tavoitteena on kehittää aluetta Helsingin saariston merkittävänä luontomatkailun kohteena siten, että alueen arvot luonnonsuojelukohteena ja arvokkaana kulttuurihistoriallisena ympäristönä eivät vaarannu.

Alueelle on suunniteltu uutta rakentamista Vallisaaren koillisosaan sekä Kuninkaansaaren pohjoisosaan. Uuden rakentamisen on tarkoitus palvella luontomatkailua ja alueelle voi tätä tarkoitusta varten sijoittua ravintola-, tapahtuma- ja majoituspalveluita tuottavia yrityksiä. Kaavaratkaisun myötä luonto- ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kohteet suojellaan ja merellisten virkistysalueiden määrä kasvaa Helsingissä.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme