Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin talousarvion vuodelle 2019

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään vuoden 2019 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2019-2021. Kaupungin toimintamenoiksi arvioidaan ensi vuonna 4,47 miljardia euroa. Investointeihin käytetään 609 miljoonaa euroa.

Talousarviossa varaudutaan kaupungin kasvuun

Talousarvion ja taloussuunnitelman mukaan Helsingin väestönkasvun ennustetaan jatkuvan seuraavan kolmen vuoden aikana ripeänä, noin 8 000 uuden kaupunkilaisen vuosittaisella kasvuvauhdilla. Vuoden 2019 talousarviossa varaudutaan kasvavan kaupungin tarpeisiin.

Toimintamenojen määrärahojen kasvua kohdistetaan etenkin peruspalveluihin, joissa kaupungin väestönkasvu lisää kustannuksia. Käyttömenojen lisäyksiä osoitetaan erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle.

Valtuusto hyväksyi myös yhdeksän kymmenestä kokouksessa esitetystä talousarvion toivomusponsiehdotuksesta. Toivomusponsista ja niistä käydyistä äänestyksistä lisätietoa päätöstiedotteesta.

Lauttasaaren ala-asteen perusparannus hyväksyttiin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Lauttasaaren ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelman. Hankkeen enimmäishinta on toukokuun 2018 kustannustasossa 22 200 000 euroa.

Lisäksi kaupunginvaltuusto teki päätöksen Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voittajasta ja maa-alueiden luovuttamisesta. Kilpailun voittajaksi valittiin YIT Rakennus Oy suunnitteluratkaisullaan Trigoni. Valtuusto päätti myös asemakaavamuutoksista Kulosaarentie 42-44:n asemakaavaan. Muutokset mahdollistavat täydennysrakentamista pienen mittakaavan asuinrakentamisella.

Kaupunginvaltuustossa käytiin myös laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin kolme ryhmäaloitetta ja suuri määrä valtuutettujen aloitteita.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Tero Lahti
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 040 3344801
tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälisten kiinteistösijoittajien rooli kasvaa pääkaupunkiseudun kiinteistösijoitusmarkkinoilla21.2.2019 13:26:14Tiedote

Ulkomaiset sijoittajat tekivät lähes kaksi kolmasosaa kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen kaupoista Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla vuonna 2018. Kiinteistösijoittajat ovat kiinnostuneet erityisesti pääkaupunkiseudusta, jossa tehtiin yli 60 % Suomen kiinteistökaupoista. Syitä kansainvälisten kiinteistösijoittajien kiinnostukseen erityisesti Suomea kohtaan ovat hienoisesti korkeampi nettotuottotaso verrokkimaihin verrattuna hyvä talouskehitys, moniin muihin Euroopan maihin verrattuna jäljessä kulkeva taloussykli, liiketoimintaympäristön vakaus, turvallisuus ja läpinäkyvyys sekä Suomen kuuluminen euroalueeseen. Asiat käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme