Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Kruunusillat-pikaraitiotien mahdollistavan asemakaavamuutoksen Laajasalossa ja vahvisti tonttien myynti- ja vuokrausperiaatteita Jätkäsaaressa

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17.2. Laajasalon Koirasaarentien ja Ilomäentien alueiden asemakaavan muutoksen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös selvitykset vuoden 2020 talousarvion toteutumattomista sitovista toiminnan tavoitteista ja käsitteli valtuutettujen aloitteita.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan Laajasalon Koirasaarentien ja Ilomäentien alueiden asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutos koskee Koirasaarentien ja Ilomäentien alueita pohjoisessa Yliskylässä, Laajasalossa. Kaavaratkaisu mahdollistaa Kruunusillat-pikaraitiotien rakentamisen edelleen Yliskylään sekä pikaraitiotien varren täydennysrakentamisen. Kaavaratkaisulla luodaan tiivistä, elävää ja katupuin istutettua katuympäristöä Koirasaarentien ja Ilomäentien alueille. Asukasmäärän lisäys on noin 1 400 henkilöä.

Kaupunginvaltuusto vahvisti eräiden tonttien myynti- ja vuokrausperiaatteet Jätkäsaaressa. Kyseiset asuin-, liike-, toimisto- ja palvelurakennusten tontit sijaitsevat Jätkäsaaren palvelukortteleiksi nimetyssä korttelikokonaisuudessa ja Melkinlaiturin alueella, joiden asemakaavan muutokset kaupunginvaltuusto on aiemmin hyväksynyt.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen myös Länsi-Pakilassa Pakilantien varrella. Asemakaavan muutos koskee viittä tonttia. Kaavaratkaisu mahdollistaa enintään nelikerroksisten asuinkerrostalojen rakentamisen Pakilantien varteen. Tonteilla on nykyään 1-2 kerroksisia rakennuksia. Asemakaavamuutoksen toteuttaminen edellyttää olemassa olevien rakennusten purkamista.

Valtuusto hyväksyi selvitykset talousarvion toteutumattomista sitovista toiminnan tavoitteista

Kaupunginvaltuusto hyväksyi selvitykset vuoden 2020 talousarvion toteutumattomista sitovista toiminnan tavoitteista. Toteutumattomia tavoitteita oli kaikilla kaupungin toimialoilla.

Koronapandemia vaikutti merkittävästi monien tavoitteiden toteutumiseen. Esimerkiksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tavoite ammatillisen koulutuksen keskeyttäjien määrän vähenemisestä ei toteutunut. Niin ikään kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tavoitteet parantaa pienten lasten, nuorten ja ikäihmisten mahdollisuuksia liikkumiseen eivät täysin toteutuneet.

Vuoden 2020 talousarvion noudattamisohjeiden mukaan lauta- ja johtokuntien on annettava selvitys toteutumatta jääneistä sitovista toiminnan tavoitteista siten, että selvitykset voidaan käsitellä kaupunginvaltuustossa ennen tilinpäätöksen allekirjoittamista kaupunginhallituksessa.

Kaupunginvaltuusto myös oikeutti kaupunginkanslian, kaupunkiympäristölautakunnan, kulttuuri- ja vapaa-aika lautakunnan ja sosiaali- ja terveyslautakunnan ylittämään eräitä vuoden 2020 talousarvioon merkittyjä määrärahoja sekä alittamaan toimintakatteita sekä siirtämään eräitä vuoden 2020 talousarvioon merkittyjä määrärahoja.

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita ja Avoimen puoleen valtuustoryhmän ryhmäaloitetta.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Yläkoulut siirtyvät pääkaupunkiseudulla etäopetukseen, toisella asteella etäopetus jatkuu4.3.2021 17:39:25 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 4.3.2021, että toisen asteen etäopetusta jatketaan alueella poikkeusoloihin liittyvien sulkutoimien ajan 28.3.2021 saakka. Yhtäjaksoinen etäopetus on jatkunut 3.12.2020 lähtien. Päätöksen etäopetuksen jatkamisesta tekevät koulutuksen järjestäjät eli kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa vahvasti myös yksityisten oppilaitosten järjestävän opetuksen toisella asteella etäopetuksena 8.–28.3.2021.

Koronakriisi ravistelee kiinteistösijoitus- ja vuokramarkkinoita2.3.2021 12:50:24 EETTiedote

Vuosi 2020 alkoi ja päättyi kiinteistösijoitusmarkkinoilla vilkkaana, mutta keväällä puhjennut koronapandemia hiljensi kaupankäynnin muutamaksi kuukaudeksi lähes kokonaan. Poikkeusolojen tyhjentämät toimistot ja kauppakeskukset vaikuttivat myös toimitilavuokramarkkinoihin – uusia vuokrasopimuksia alkoi selvästi aiempia vuosia vähemmän. Toimisto- ja liiketilojen vuokrien ja käyttöasteiden näkymät ovat pääosin negatiiviset vielä koronakriisin jälkeenkin. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian ja KTI Kiinteistötieto Oy:n julkaisusta Toimitilamarkkinat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla 2020/2021.

Vaikuttavampia työllisyyspalveluja paikallisista lähtökohdista1.3.2021 07:35:00 EETTiedote

Suomen työllisyyspalveluissa eletään monella tapaa jännittäviä aikoja. Tänään maaliskuun 1. päivä alkaa työllisyyden kuntakokeilu, jossa suuri osa TE-toimiston asiakkaista siirtyy kokeilukuntien työllisyyspalvelujen piiriin. Kokeilulla etsitään keinoja tehostaa työnhakijoiden pääsyä töihin, koulutukseen ja muihin palveluihin. Lisäksi tavoitteena on päästä paremmin kiinni pitkäaikaistyöttömyyden syihin. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme