Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan rakentamisen

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan hankkeen kokouksessaan 10.6. Valtuusto käsitteli kokouksessaan myös Helsingin ympäristöraporttia 2019 ja päätti hyväksyä lisäksi terveysasemapalvelujen hankinnan määräaikaisen kokeilun kahdelle alueelle.

Laakson yhteissairaala toteutetaan vaiheittain vuosina 2021–2030. Ensimmäisiä osia sairaalasta on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2026 aikana. Toteuttamisen käynnistäminen edellyttää asemakaavan muutoksen.

Laakson yhteissairaalaan syntyy kansainvälisesti merkittävä psykiatrian, geriatrian ja neurologisen kuntoutuksen osaamisen keskittymä. Sairaalaan tulee tilat muun muassa Helsingin ja HUSin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle, noin puolelle Helsingin sairaalan sairaansijoista sekä poliklinikkatoiminnoille, tukipalveluille, opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson yhteissairaala on Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yhteishanke. Hankkeen arvioidut kustannukset ovat 838 miljoonaa euroa (marraskuun 2019 hintatasossa).

Lue lisätietoja yhteissairaalasta löytyy kaupungin uutisesta.

Valtuusto hyväksyi terveysasemakokeilun

Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä sosiaali- ja terveyslautakunnan toteuttamaan terveysasemapalvelujen hankinnan määräaikaisen kokeilun kahdella alueella. Kokeilu toteutetaan Kannelmäen ja Keskustan terveysaseman alueilla neljän vuoden sopimuskaudella sekä kahdella yhden vuoden mittaisella optiokaudella. Kannelmäen terveysaseman palvelut annetaan ulkoisen palveluntuottajan tuotettavaksi. Keskustan terveysaseman alueella Viiskulman terveysaseman lähialueelle perustetaan uusi noin 20 000 kaupunkilaisen hoidosta vastaava terveysasemayksikkö lisäpalvelutuotantona.

Helsingin ympäristöohjelma eteni vuonna 2019

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi Helsingin kaupungin ympäristöraportin 2019. Raportissa kuvataan kaupungin ympäristötavoitteiden toteutumista ja toiminnan ympäristövaikutuksia sekä kaupungin ympäristöpolitiikan toteutumista. Lisäksi ympäristöraportissa kerrotaan Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelman ja ilmastonmuutoksen sopeutumislinjausten 2019–2025 edistymisestä. Helsingin ympäristöraportti tuotetaan joka vuosi.

Valtuuston puheenjohtajisto jatkaa samalla kokoonpanolla

Kaupunginvaltuusto valitsi puheenjohtajaksi Otso Kivekkään (vihr.) sekä ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Harry Bogomoloffin (kok.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Paavo Arhinmäen (vas.) vuodeksi eteenpäin. Kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginvaltuusto valitsee kunkin vuoden kesäkuun ensimmäisessä kokouksessaan puheenjohtajiston vuoden mittaiseksi toimikaudeksi.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 17.6. kello 16 kevätkauden viimeiseen kokoukseensa.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme