Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Raide-Jokerin hankesuunnitelman

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Raide-Jokerin hankesuunnitelman enimmäishinnan korottamisen Helsingin kaupungin osalta kokouksessaan 13. maaliskuuta 2019. Pikaraitiotien infrastruktuurin kokonaiskustannusarvio on yhteensä 386 miljoonaa euroa. Helsingin kaupungin osuus kustannuksista on 209 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi samassa kokouksessa myös Raide-Jokerin varikon hankesuunnitelman. Varikon kokonaiskustannusarvio on yhteensä 69,45 miljoonaa euroa, josta Helsingin kaupungin osuus on yhteensä 62,44 miljoonaa euroa. Raide-Jokerin varikko sijoittuu Roihupeltoon.

Valtuustossa hyväksyttiin hankesuunnitelmat Mäkelänrinteen ja Vuosaaren lukioille

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Mäkelänrinteen lukion hankesuunnitelman, joka koskee lukion laajennusosan toteuttamista sekä nykyisen rakennuksen teknistä perusparannusta. Vuosaaren lukion hyväksytty hankesuunnitelma kasvattaa puolestaan lukion opiskelijamäärää nykyisestä 500 opiskelijasta noin 900 opiskelijaan.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Patterimäen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Muutos koskee Pitäjänmäen, Pajamäen, Talin sekä Pitäjänmäen yritysalueen urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta, puisto- ja katualueita ja yleistä pysäköintialuetta.

Valtuustokokouksen aluksi järjestettiin kyselytunti. Kyselytunnilla keskusteltiin siitä, miten Helsinki lähtee edistämään sote-uudistusta, jossa suurten kaupunkien erityispiirteet tulisi huomioiduiksi ja tärkeät tavoitteet terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisesta toteutuvat.

Lue kokouksen päätöstiedote tästä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua keskiviikkona 27.3.2019 klo 18.

Tero Lahti
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
GSM 040 334 4801
E-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kotikaupunkina Helsinki -ohjelman raportti kaupunginvaltuustossa8.5.2019 21:53:47 EESTTiedote

Helsingin asuntorakentaminen oli vuoden vaihteessa 2018–2019 ennätyksellä tasolla ja samanaikaisesti oli rakenteilla jopa 10 000 asuntoa. Vuotta aikaisemmin oltiin noin 7 000 asunnon tasolla. Yhteensä viime vuonna alkoi 7 943 asunnon rakentaminen ja rakennuslupia myönnettiin 7 109 asunnon rakentamiseen. Vuonna 2019 asuntotuotantotavoite on 7000 asuntoa, joka on 1 000 asuntoa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme