Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelman

Jaa

Roihupellon kampuksen uudisrakennuksena toteutettava oppilaitos sijoittuu Vartiokylään. Kampus on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2026. Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 3.11. myös nuorten ja kaupunkilaisten jättämiä aloitteita.

Roihupellon kampuksen suunnitelmassa on huomioitu Stadin ammatti- ja aikuisopiston pitkän tähtäimen kehitys. Hanke vastaa vuonna 2018 laadittua Stadin ammatti- ja aikuisopiston tilankäytön suunnitelmaa vuosille 2018–2028. Kampuksen opiskelijoiden kokonaismäärä tulee olemaan noin 4500, josta noin kolmannes oppii työelämässä tai muuten oppilaitoksen ulkopuolella.

Uudisrakennuksen valmistuttua nykyisistä tiloista Vallilassa, Vartiokylässä, Herttoniemessä ja Mellunkylässä on mahdollista luopua tilankäytön suunnitelman mukaisesti. Rakennuspaikalla sijaitsee tällä hetkellä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon logistiikka-alan toimipiste.

Hanke toteutetaan elinkaarihankkeena, jossa hankkeen palveluntuottaja vastaa vanhojen rakennusten purkamisesta, kampuksen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta seuraavan 20 vuoden ajan. Palveluntuottaja valitaan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä ja osa kohteen suunnittelutyöstä tehdään neuvotteluvaiheen kuluessa. Kilpailun tulos selviää alkuvuodesta 2022.

Hankkeen rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana noin 176 miljoonaa euroa.

Nuorten aloitteet koskivat pääosin kaupunkiympäristöä

Nuorten jättämiä aloitteita saapui 1.1.-30.6.2021 välisenä aikana yhteensä 17 kappaletta. Aloitteet käsittelivät suurelta osin kaupunkiympäristöä. Nuoret toivoivat muun muassa laturipaikkoja ja juomapisteitä puistoon sekä roskien parempaa kierrätystä ja kierrätysmahdollisuuksien parantamista.

Nuoret toivoivat lisäksi sukupuolineutraalia kaavaketta kaupungin asiointiin, parempaa kasvisruokaa ja vegaaniruokaa kouluihin sekä matalan kynnyksen harrastustiloja.

Kuntalaisten jättämiä aloitteita kirjattiin 1.1. - 30.6.2021 välisenä aikana yhteensä 14 kappaletta. Useassa aloitteessa toivottiin kaupungin ylijäämän käyttämistä muun muassa lähipalveluihin, tyhjien kiinteistöjen kunnostamiseen, taiteilijoiden palkkaamiseen, ikääntyneiden kotihoidon vakanssien lisäämiseen ja investointeihin sekä hammashoidon resurssien parantamiseen. Toiveissa esille nousivat myös taiteilijoiden työllistäminen sekä vesivoimistelutilat senioritalon yhteyteen.

Jollaksen kartanoalue virkistyskohteeksi

Valtuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen Jollaksen kartanoalueelle Laajasaloon. Jollaksen kartanoalue voi kehittyä kaavaratkaisun myötä uudeksi, vetovoimaiseksi ja puutarhamaiseksi virkistyskohteeksi, joka palvelee sekä paikallisia asukkaita ja houkuttelee myös ulkopuolisia kävijöitä.

Tavoitteena on muuttaa nykyinen yleisten rakennusten korttelialue pääosin puistoalueeksi, mahdollistaa alueelle virkistyskäyttöä tukevaa liiketoimintaa sekä ajantasaistaa kaava-alueen rakennusten suojelumerkinnät.

Kaupunginvaltuusto päätti myös vuoden 2022 kokousajoistaan. Kokousajat löytyvät esityksestä.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 64 10
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä23.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskinkäyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on lisäksi linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme