Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavan muutoksen

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 26. huhtikuuta Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavan muutoksen. Valtuusto käsitteli myös nuorten aloitteita ja valitsi valtuustolle uuden 2. varapuheenjohtajan.

Sörnäisten Suvilahden kaavaratkaisu koskee Kalasataman keskuksen ja entisen kaasutehtaan välissä sijaitsevaa tehdaskorttelialuetta. Alueelle on suunniteltu tapahtuma-alue erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien käyttöön sekä toimisto-, hotelli-, ravintola- ja liiketiloja sisältävä kortteli. Alueen kehittämiseksi järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka voittanut ehdotus Contiki toimii asemakaavatyön pohjana.

Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma, jonka mukaan uusi katuyhteys, Kaasutehtaankatu, toimii osana Kalasatamaan tulevaisuudessa päätettävien bussilinjojen kääntölenkkiä sekä palvelee Suvilahden tapahtuma-alueen liikennettä.

Kaavaratkaisu edesauttaa Helsingin kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista luomalla edellytyksiä monimuotoiselle vapaa-ajan toiminnalle ja kulttuurille.

Valtuusto keskusteli nuorten aloitteista

Kaupunginvaltuusto käsitteli nuorten aloitteita, jotka on jätetty heinä-joulukuussa 2022. Valtuusto merkitsi aloitteet tiedoksi.

Nuorten aloitteet ovat helsinkiläisten 13–17-vuotiaiden tekemiä aloitteita kaupungin toimintaan kuuluvissa asioissa. Aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Aloitteet tehdään Nuorten Helsinki -sivuston kautta, ja niihin vastaa joko pormestari tai sen toimialan apulaispormestari, jonka toimintaa aloite koskee

Heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana nuoret tekivät yhdeksän aloitetta. Aloitteiden aiheina oli mm. etäopetuksen mahdollistaminen jatkossakin, erilainen kiusaamisen vastainen kampanja ja parkour-radan saaminen Malminkartanoon.

Valtuusto valitsi uuden 2. varapuheenjohtajan

Valtuusto myönsi eron SDP:n valtuustoryhmään kuuluneelle Pilvi Torstille. Hänen tilalleen valtuustoon nousee SDP:n valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Thomas Wallgren.

Torsti on toiminut valtuuston 2. varapuheenjohtajana. Uudeksi 2. varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi tämän vuoden toukokuussa päättyväksi toimikaudeksi valtuutettu Ville Jalovaaran.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat löytyvät täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Asuinalueen vaihtaminen Helsingissä usein kytköksissä perhetilanteen tai tulotason muutokseen2.6.2023 08:54:42 EEST | Tiedote

Helsinkiläiset muuttavat asuinalueelta toiselle todennäköisemmin perhetilanteen tai tulotason muuttuessa. Myös oman asuinalueen muiden asukkaiden tulotaso on yhteydessä muuttopäätöksiin – muuton todennäköisyys on suurempi, kun kotitalouksien oma tulotaso poikkeaa selvästi heidän asuinalueensa tulotasosta. Helsinkiläisten muutot näyttävät suuntautuvan suurituloisemmille alueille, kun elämäntilanne on vakaampi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme