Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 22. toukokuuta 2019. Suunnitelma koskee rakennuksessa tehtävää laajaa teknistä ja toiminnallista parannusta. Rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 15,4 miljoonaa euroa. Samalla valtuusto kävi pitkän keskustelun kouluverkon perusparannusten tarpeesta ympäri Helsinkiä.

Asemakaavamuutos mahdollistaa Herttoniemen keskustan laajennuksen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen Herttoniemen Työnjohtajankadun kortteleihin. Uutta asuntokerrosalaa on noin 136 000 k-m2. Tämä tarkoittaa uusia asuntoja noin 3 400:lle helsinkiläiselle. Tavoitteena on rakentaa toiminnallisesti sekoittunutta, urbaania ja arkkitehtonisesti eloisaa kaupunkia hyvien julkisen liikenteen yhteyksien äärelle ja laajentaa Herttoniemen keskustaa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutokset myös Taka-Töölöön, Munkkiniemeen ja Marjaniemeen. Taka-Töölön Topeliuksenkatu 16:n ja Munkkiniemen Hollantilaistentie 11:n asemakaavamuutokset mahdollistavat molemmat reilun 5 000 k-m2:n rakentamisen. Marjaniemen asemakaavamuutos mahdollistaa pienimuotoista pientalorakentamista.

Valtuutettujen aloitteita käsiteltiin yhteensä 20

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli 20 valtuutettujen tekemää aloitetta. Valtuustoaloitteiden monipuolisuus kertoo kaupungin monimuotoisuudesta, sillä ne käsittelivät muun muassa ilmastoa, Kaljakelluntaa, valkoposkihanhia, ratikkalippuja ja Vanhankaupunginkosken patoa. Loput seitsemän aloitetta jäivät pöydälle.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Tero Lahti
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
p. 040 334 4801
tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kävelykeskustan ja maanalaisen kokoojakadun jatkosuunnittelun vaihtoehdot päätöksentekoon13.9.2019 09:00:38 EESTTiedote

Helsingin kaupunki selvittää ydinkeskustan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistävän kävelykeskustan laajentamisen sekä keskustan läpiajoliikennettä ja satamien raskasta liikennettä katutilassa vähentävän maanalaisen kokoojakadun edellytyksiä. Kävelykeskustan laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun jatkosuunnitteluun esitettävät ratkaisut käsitellään kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 17.9.2019.

Helsinkiläiset kokevat eniten turvattomuutta ostarien sekä juna- ja metroasemien ympäristöissä11.9.2019 10:29:22 EESTTiedote

Lähiörakentamisen ajan ostoskeskukset ja raideliikenteen asemat nousivat esille häiriöiden kokemusten paikkoina Helsingin kaupungin asukkaille toteuttamissa karttakyselyissä. Ostoskeskus tai asema ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti ongelmia, sillä eri asuinalueilla on omanlaisensa profiili koetun turvattomuuden paikoissa. Tiedot selviävät kaupunkitutkimustiedon tuoreesta julkaisusta ”Koettu turvallisuus helsinkiläisillä asuinalueilla. Karttakyselyt kaupunkiuudistuksen lähtökohtina.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme