Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 22. kesäkuuta Helsingin kaupungin vuoden 2021 tilinpäätöksen. Lisäksi valtuusto käsitteli tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2021 ja hyväksyi kaavaratkaisuja.

Kuva: Kari Ylitalo
Kuva: Kari Ylitalo

Kaupungin taloutta on hoidettu pitkäjänteisesti ja se on vahvalla pohjalla. Tilinpäätöksen mukaan kaupunki jatkoi vuonna 2021 mittavia investointeja kasvavan kaupungin tarpeisiin. Investointimenot vuonna 2021 olivat 890 miljoonaa euroa. Investointimenot olivat kaikkien aikojen toiseksi korkeimmat.

Kaupungin tilikauden tulos oli 350 miljoonaa euroa, heikentyen lähes 150 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta. Useampia viime vuosia tarkastellen vuoden 2021 tulos oli jokseenkin keskimääräistä tasoa, mutta suhteutettuna toteutuneeseen investointitasoon jonkin verran aikaisempia vuosia heikompi.

Vuoden 2021 tulos tuli mahdolliseksi, kun vuosikate toteutui talousarviota parempana verotulojen ylittäessä talousarvion merkittävästi.

Lisätietoa aiheesta:

Tilinpäätös 2021
Tilinpäätöksen 2021 tiivistelmä

Valtuusto käsitteli tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen

Valtuusto käsitteli myös tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2021 ja tilintarkastuskertomuksen. Valtuusto merkitsi tiedoksi arviointikertomuksen ja siitä saadut kaupunginhallituksen sekä asianomaisten lautakuntien lausunnot.

Lisäksi kaupunginvaltuusto kehotti kaupunginhallitusta antamaan tämän vuoden loppuun mennessä valtuustolle selvityksen siitä, mihin toimenpiteisiin toiminnasta vastaavat henkilöt ja tilivelvolliset ovat ryhtyneet arviointikertomuksen johdosta.

Lisätietoa aiheesta:

Tarkastuslautakunta: Kaupungin vuokra-asuntojen asukasaktiivit ovat tyytymättömiä Hekan asukasdemokratiaan (uutinen 9.6.2022)

Valtuustossa myös kaavaratkaisuja

Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutoksia Käpylään, Maunulaan ja Haagaan.

Käpylässä Pohjolankatu 45:n ja 47:n kaavaratkaisu mahdollistaa nykyisen, tiloiltaan riittämättömän koulurakennuksen korvaamisen suuremmalla, noin 500 oppilaan uudisrakennuksella. Lisäksi kaavaratkaisun tavoitteena on alueella sijaitsevien kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten, piha-alueiden sekä puistoalueiden suojeleminen. Uudisrakennuksen ansiosta ruotsinkielisille oppilaille tulee mahdollisuus käydä koko peruskoulu yhdessä koulurakennuksessa.

Maunulassa Lampuotilantie 34:n ja 36:n kaavaratkaisu mahdollistaa kolmen uuden kerrostalon rakentamisen. Olemassa olevat rakennukset säilyvät. Kaavaratkaisun tavoitteena on tonttien täydennysrakentaminen Raide-Jokerin tuntumaan. Asukasmäärän lisäys on noin 150.

Haagassa kaavaratkaisu koskee Huopalahden aseman eteläpuolella sijaitsevaa Steniuksenkentän aluetta. Kaavamuutoksen tavoitteena on muodostaa uusi viisikerroksisista kerrostaloista koostuva asuinkortteli hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen. Asukasmäärän lisäys on noin 350.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 24. elokuuta kello 18.

Kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat löytyvät täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Kari Ylitalo
Kuva: Kari Ylitalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme