Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli esitystä kaupunkistrategiaksi valtuustokaudelle 2021–2025

Jaa

Kaupunginvaltuusto käsitteli 6.10. esitystä Helsingin kaupunkistrategiaksi valtuustokaudelle 2021-2025. Kaupunginvaltuusto päätti panna asian viikoksi pöydälle. Strategiaesityksen käsittely jatkuu kaupunginvaltuustossa 13.10., jolloin luvassa on strategiaehdotukseen tehtyjen kannatettujen ponsi- ja vastaehdotusten äänestykset.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Kaupunginvaltuuston kokouksessa strategiaesityksestä kuultiin pormestari Juhana Vartiaisen esittelyn ja valtuustoryhmien ryhmäpuheenvuorojen lisäksi valtuutettujen puheenvuoroja. Valtuuston kokous on katsottavissa tallenteena Helsinki-kanavalla.

Kaupunkistrategia on lähtökohtana valmisteltaessa valtuustokauden talousarvioita ja toimintasuunnitelmia. Pormestari julkaisi esityksensä Helsingin kaupunkistrategiaksi 29.9.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Meri-Rastilan itäosan asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutos koskee Meri-Rastilan 1990-luvun alussa rakennetun kerrostaloalueen itäosaa ja Ison Kallahden puistoa sekä Kallahden länsiosan viheralueita, Pohjavedenpuistoa ja Ullaksenpuistoa sekä asuinalueiden sisäisiä katualueita.

Tavoitteena on mm. tiivistää olemassa olevaa kaupunkirakennetta hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Lisää asukkaita alueelle tulee noin 2 000.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset julkaistaan päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat löytyvät täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
p. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki esitteli Pekingin designviikoilla vastuullista ja älykästä arkea – osin virtuaalisesti toteutettuun ohjelmaan tutustui yli 10 000 festivaalivierasta7.10.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Helsingin ohjelma Pekingin designviikoilla syyskuussa keräsi yli 10 000 osallistujaa paikan päälle ja virtuaalisille alustoille. Beijing Design Weekin näyttelyhalliin rakennettu installaatio ja siellä järjestetty ohjelma toivat esiin helsinkiläisen hyvän arjen rakennuspalikoita, kestävää kaupunkikehitystä ja koulutuksen innovaatioita. Helsingin teemojen hengessä myös installaation materiaalit ja kalusteet pääsevät festivaalin jälkeen uusiokäyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme