Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli nuorten aloitteita

Jaa

Helsinkiläiset 13–17-vuotiaat nuoret tekivät alkuvuoden aikana ennätykselliset 55 aloitetta. Tammi–kesäkuun välillä jätetyt aloitteet koskivat muun muassa nuorten vaikuttamismahdollisuuksien kehittämistä, liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia sekä koulunkäyntiä. Myös liikenne ja ilmastonmuutos olivat useamman aloitteen aiheena.

Aloitekäsittelyn aikana Helsingin nuorisoneuvoston jäsenillä Vivian Ljungqvistilla, Jim Koskisella ja Max TalviOjalla oli läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Nuorten aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuorten osallistumista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Samalla aloitteet tuovat kaupungin eri toimialoille tietoa nuorten toiveista ja tavoitteista.

Nuorten aloitteet ja aloitevastaukset 1.1.–30.6.2019

Nuorten aloitteita koskevassa lausunnossaan Helsingin nuorisoneuvosto toteaa aloitejärjestelmän ottaneen edistysaskeleita. Vastaukset ovat selkiytyneet ja ne sisältävät enemmän konkreettisia toimia ja perusteita.

Yli puolet aloitteista oli tehty nuorisoneuvoston jäsenten toimesta. Nuorisoneuvosto toteaakin lausunnossaan, että järjestelmää tulisi kehittää edelleen ja markkinoida niin, että muutkin helsinkiläisnuoret aktivoituisivat tekemään aloitteita.

Helsingin nuorisoneuvoston lausunto

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli kunnan asukkaiden tammi–kesäkuun aikana tekemiä aloitteita. Näistä kaksi koski kaupunkiympäristön toimialaa ja yhdessä ehdotettiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille suunnatun HLBTQ-korttelitalon perustamista Helsinkiin.

Kunnan asukkaiden aloitteet ja aloitevastaukset 1.1.–30.6.2019 

Hoplaxskolanin Lokkalantien yksikköön laaja peruskorjaus

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hoplaxskolanin perusparannuksen ja laajennuksen päivitetyn hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee koulun Munkkiniemessä sijaitsevaa Lokkalantien (Locklaisvägen) yksikköä, jossa järjestetään ala-asteen opetusta.

Lokkalantien yksikön rakennus on valmistunut vuonna 1952 arkkitehti Lasse Björkin suunnittelemana. Rakennus ei vastaa kooltaan ja varustukseltaan koulun nykyvaatimuksia vaan on laajan teknisen ja toiminnallisen perusparannuksen tarpeessa.

Hankesuunnitelman mukaan rakennukseen tehdään talotekniikan ja rakennusosien peruskorjaus, jossa parannetaan sisäilmaolosuhteita ja energiatehokkuutta. Lisäksi vanhan paviljonkirakennuksen tilalle rakennetaan laajennusosa, jossa on ajanmukaiset ja mitoitukseltaan sopivat keittiö- ja ruokailutilat sekä uusi joustava oppimisympäristö.

Perusparannuksen ja laajennuksen valmistuttua rakennukseen mahtuu 270 perusopetuksen ja 24 esiopetuksen oppilasta nykyisen 203 oppilaan sijaan. Hankkeen rakentamiskustannukset ovat 14 000 000 euroa. Rakentamisen on tarkoitus alkaa tammikuussa 2021 ja valmistua kesäkuussa 2022.

Valtuusto korotti kaupungin omavelkaista takausta Apotti-potilastietojärjestelmän kehittämiseen

Kaupunginvaltuusto päätti korottaa kaupungin omavelkaisen takauksen määrää Oy Apotti Ab:lle 19 721 000 eurolla osana yhtiön yhteensä noin 54,9 miljoonan euron suuruista rahoitusjärjestelyä.

Arvio kustannuksista on kasvanut alkuperäisestä suunnitelmasta, jolloin myös lainavakuuksien tarve on kasvanut. Taattavien lainojen uusi yhteismäärä on enintään 101 721 000 euroa. Takauksen voimassaoloaika on rajoitettu enintään vuoden 2028 loppuun saakka.

Päätöksen täytäntöönpanon edellytyksenä on, että kaikki muut Oy Apotti Ab:n omistajat (Vantaan, Kauniaisten ja Keravan kaupungit, Kirkkonummen ja Tuusulan kunnat sekä Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä) tekevät omalta osaltaan vastaavat, määrällisesti omien omistussuhteidensa mukaiset päätökset Apotin lainojen omavelkaisesta takaamisesta.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälinen, elävä ja kiehtova – Helsinki linjasi suuntaviivat tapahtumakaupungin kehittämiselle13.11.2019 14:45:00 EETTiedote

Millaista tapahtumakaupunkia Helsingistä kehitetään ja mitä tapahtumilla tavoitellaan? Miten tapahtumajärjestäjiä tuetaan? Helsinki haluaa olla toimiva alusta ja mahdollistaja monipuoliselle ja uutta luovalle kaupunkikulttuurille. Tänään julkistettu Helsingin tapahtumien tiekartta ja siihen liittyvä konkreettinen toimenpidesuunnitelma kiteyttää tapahtumallisuuden roolin, tavoitteet ja kehittämisen tasolle, joka tukee kaupunkistrategian onnistumista.

Helsingin kaupunginhallitus esittää Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä11.11.2019 18:03:53 EETTiedote

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä sekä Kalasataman Nihtin asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti myös antaa lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta.

Kutsu medialle: Kehittyvä kerrostalo -seminaari 14.11.20198.11.2019 14:56:59 EETKutsu

Kehittyvä kerrostalo -seminaari Aika: 14.11.2019 kello 8.45–12 Paikka: Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13 Kasvavan Helsingin kestävä rakentaminen perustuu tiiviiseen kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin – Helsingin asunnoista 86 prosenttia on kerrostaloissa. Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja yksilöllisiä ratkaisuja. Media on tervetullut Kehittyvä kerrostalo -seminaariin Helsingin kaupungintalolle (Pohjoisesplanadi 11–13) torstaina 14. marraskuuta 2019 kello 8.45–12. Seminaarissa kuullaan kokemuksia toteutuneista kerrostaloasumisen kehittämishankkeista sekä uusista hankeideoista. Teemoja ovat muun muassa puurakentaminen, muuntojoustavuus, energiatehokkuus ja terveellisyys. Seminaarin ohjelma liitteenä. Ilmoittautuminen: Anne Hämäläinen, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä, anne.hamalainen@hel.fi, puh. 040 849 6065 www.kerrostalo.hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme